Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

OEUF EN COCOTTE MED MALTBRØD

4 PERSONER

INGREDIENSER

MALTBRØD

20 g gær
3 dl vand
25 g maltsirup
1⁄2 dl kærnemælk
175 g rugmel
175 g hvedemel
10 g salt

OEUF EN COCOTTE

50 g friske svampe, f.eks. karljohan, kantareller, østershatte eller brune champignon
50 g tørsaltet bacon i små tern
1 hakket skalotteløg
1 fed hakket hvidløg
2 kviste timian
50 g smør til stegning og
smøring af formene
1 dl hvidvin
100 g frisk spinat eller evt.
frossen
4 store økologiske æg
2 dråber trøffelolie
salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU:

MALTBRØD: Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt maltsirup og kærnemælk og rør rugmel og hvedemel ud i væsken. Kom saltet i til sidst. Dejen skal være lidt flydende. Kom dejen i små silikoneforme og lad den hæve til dobbelt størrelse i ca. 2 timer.

Varm ovnen op til 180 grader og bag brødene i ca. 8 minutter. Vend dem ud af formene og bag dem yderligere i 5 minutter.

COCOTTE: Vask svampene hurtigt, skær dem i tern og lad dem derefter tørre på lidt køkkenrulle. Sauter svampene med bacon, skalotteløg, hvidløg og timian på en pande i lidt smør, til svampene begynder at blive gyldne. Tilsæt nu hvidvin og lad det koge næsten helt væk og smag til med salt og peber. Vask spinaten, steg den i lidt smør på en pande og smag til med salt og peber. Hæld spinaten op i en sigte og pres overskydende væske ud af den.

Smør cocotterne med lidt smør, fordel spinaten i bunden af cocotterne og læg de ristede svampe ovenpå. Sæt dem i ovnen ved 160 grader i 4-5 minutter, tag dem ud igen og knæk et æg ud over hver cocotte og dryp med lidt trøffelolie.

Bag yderligere i 6 minutter og server straks direkte fra ovnen med maltbrødet til.

I GLASSET ANBEFALER VI:

Champagne Tradition Blanc De Noirs Brut

NV