31/8/2021 | Magasin 7 2021
Østers i mineralsk univers
Vi er netop trådt ind i første efterårsmåned der slutter på 'r', og det betyder, at østerssæsonen er skudt i gang! Vores nye Picpoul de Pinet er med sin særlige salte mineralitet en veloplagt kavalér til østers. Lidt ligesom en Muscadet Sèvre et Maine. Her er der blot med lidt mere bundtræk, og det klæder den aromatiske garniture.
Ingredienser
- 1 fustage østers
- 1 stk grønt æble , gerne Granny Smith
- ½ blegselleristængel
- 2 tsk estragon , finthakket
- 1 stk lime
Sådan gør du
Step 1.
Åbn østersene og gem den øverste del af skallen.
Step 2.
Skær æble og blegselleri i små, fine tern, og hak estragon.
Step 3.
Anret østers på skallerne. Top med æble, blegselleri, estragon og lime. Servér straks.
Andre forslag
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Saltmandler
Hjemmelavede saltmandler smager mange gange bedre end de, der kan købes for penge. Og så er det e...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Bagte rødbeder med hummus
En simpel ret, hyggelig at dele.
Blinis med rygeostcreme, røget laks og lakeserogn
Den gode, let syrlige fynske rygeost er en fortræffelig ledsager til fede fisketyper som laks og ...
Østersceviche med koriander og sprøde ris
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i en citrusmarinade, der sålede...