• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Moussaka

Mousakka er for grækerne, hvad lasagne er for italienerne. I moussaka er lasagnepladerne skiftet ud med aubergine og kartofler, og det hakkede kød er ofte lam fremfor gris og okse. Moussaka er en sublim hverdagsret til kolde og blæsende efterårsdage og vi kan anbefale at få varmen yderligere ved at servere den tørre og friske Xinomavro til retten.

Opskrift til 4-6 personer 

INGREDIENSER

Fyld:

  • 3 auberginer, skåret i skiver på ½ cm
  • 500 g bagekartofler, skåret i skiver
  • ½ dl olivenolie Salt og peber
  • 500 g hakket okse- og/eller lammekød
  • 1 lille dåse hakkede tomater
  • 3 løg, fintsnittet
  • 2-3 fed hvidløg, fintsnittet
  • 1 spsk salvie, friskhakket
  • 1 spsk rosmarin, friskhakket
  • 1 spsk timian, friskhakket
  • 1 spsk oregano, friskhakket
  • 1 spsk mynte, friskhakket

 

Bechamelsauce

  • 100 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 8 dl sødmælk
  • 2 æggeblommer
  • 100 g parmesan, revet
  • Muskatnød, revet
  • Salt og peber

SÅDAN GØR DU

Fyld:

Krydr skiver af aubergine med salt og peber og dryp dem med olivenolie. Bag dem i ovnen ca. 30 minutter ved 150 °C. Steg kartoflerne let møre i olivenolie på en pande i olivenolie og lad dem herefter dryppe af på lidt køkkenrulle.

Sautér løg og hvidløg på panden. Tilsæt det hakkede kød og steg det omhyggeligt. Tilsæt de hakkede, flåede tomater samt et skvæt vand og lad det simre i 30 minutter. Tilsæt krydderurterne og smag til med salt og peber.


Bechamelsauce:

Smelt smørret i en gryde, drys mel i og bag det af til det slipper grydens bund. Tilsæt mælken lidt ad gangen under omrøring. Rør til saucen er lind og der ikke er melklumper. Kog saucen igennem uden at det brænder på. Tilsæt revet parmesanost og smag til med muskatnød, salt og peber. Rør æggeblommerne i.

I et smurt ovnfast fad fordeles nu i lag: aubergine, kødsovs, kartofler, kødsovs, aubergine og til sidst bechamelsaucen. Riv parmesan henover og bag moussakaen i 180 °C i ca. 25 minutter.