1/1/1970 |
Madeleine-kager
Til kaffen efter en god middag
Ingredienser
- 60 g flormelis
- 80 g marcipan
- 90 g æggehvider
- 1 stk citron fintrevet skal herfra
- 1 stk appelsin fintrevet skal herfra
- 60 g Løgismose hvedemel
- 180 g Løgismose smør
- Madeleine-forme, silikone eller metal
Sådan gør du
Step 1.
Bland flormelis, marcipan, æggehvider, citron- og appelsinskal og rør det sammen til en let elastisk dej. Tilsæt hvedemel og derefter smør lidt ad gangen. Stil dejen på køl i ca. 30 minutter og fyld den derefter i madeleineformene. Hvis du bruger metalforme, skal de pensles med lidt smeltet smør, beregn ca. 2 spsk. Fyld kun formene 2⁄3 op.
Step 2.
Bag Madeleine-kagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 8-10 minutter.
Andre forslag
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...