Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

teboller

10 BOLLER

INGREDIENSER

  • 3 dl lun Løgismose Øko mælk
  • 20 g gær
  • 1 æg
  • 625 g Løgismose Hvedemel
  • 65 g sukker
  • 1 tsk. fint salt
  • 50 g Løgismose Øko smør
  • (evt. 5 g stødt kardemomme)
  • 1 æg til at pensle bollerne med
Hvedemel til teboller

SÅDAN GØR DU:

Hæld mælken i en skål og opløs gæren.
Bland de andre ingredienser i skålen og ælt dejen med hænderne. Drys lidt mel på bordet og ælt dejen i 3 minutter efterfulgt af 2 minutters pause – gentages 3 gange. Derefter skulle dejen være fin og glat. Er den ikke det, ælter du lidt mere.

Læg dejen i en ren skål og dæk skålen med et viskestykke.
Lad dejen stå lunt og hvile i 1 1⁄2 time. Del dejen ligeligt i 10 dejklumper og rul dem én ad gangen mellem håndfladen og bordet.

Sæt bollerne på bagepapir på to bageplader og læg viskestykker over. Sæt bollerne lunt og lad dem hæve til næsten dobbelt størrelse
– det tager 2-3 timer.

Pisk et æg og pensl bollerne forsigtigt med æggemassen. Varm ovnen op til 230° varmluft og sæt bollerne ind.

Skru ovnen ned til 200° og bag bollerne til de er flotte gyldenbrune – det tager ca. 10-12 minutter.