Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Gourmetkylling a la Thomas Rode

LØGISMOSE GOURMETKYLLING A LA THOMAS RODE

Sådan gør du:

En ting er at have en god kylling, der har levet et godt liv og hvis gode liv, vi heldige kartofler kan få lov til at nyde, en anden ting er, at give den et anstændigt eftermæle. Køb gerne din Løgismose Gourmet kylling dagen før den skal bruges. Pak den ud af emballagen og placer den i køleskabet på en tallerken og lad den tørre natten, over så skindet bliver helt tørt.

Tænd ovnen på 235 grader. Fyld evt. kyllingen med en citron skåret i kvarte, tillige med en dusk omhyggeligt skyllet persille, rosmarin eller timian. Pensl kyllingen omhyggeligt over det hele og krydr den med frisk kværnet sort peber og salt krystaller, som f.eks. Maldon Havsalt over det hele. Riv herefter, ved hjælp at et microplane, den gule skal af en økologisk citron ud over kyllingen. Drej hele tiden citron så du undgår den bitre hvide hinde.

Sæt kyllingen i ovnen og lad den tage farve i 15 min. skru herefter ned til 180 grader og lad den stege yderligere 35 min. Tag hefter kyllingen ud og lad den hvile mindst 20 min.   Når hviletiden omtrent er til ende skrues ovnen op på allerhøjeste temperatur og kyllingen sættes i ovnen ca. 5 til 7 min. Skæres her efter ud.

Bag evt. hele skalotteløg med imens kyllingen steger og smut dem imens kyllingen hviler. Krydr de smuttede skalotter og varm dem med når kyllingen varmes.

Retten går godt i selskab med denne økologiske Chianti Classico fra Badia a Coltibuono

Chianti Classico - ØKO

2014