1/1/1970 | Løgismose i Netto
Grydebrød
Med skyr, øl og speltkerner
Ingredienser
- 20 g gær
- 30 g salt
- 5 dl vand
- 1 dl skyr
- 1¼ dl øl
- 120 g havregryn
- 620 g Løgismose hvedemel
- 2 dl spelt- eller almindelige hvedekerner
- ½ dl rapsolie
Sådan gør du
Step 1.
Kog spelt- eller hvedekernerne efter anvisning på posen.
Step 2.
Kom vand og gær i en skål og opløs gæren, tilsæt herefter skyr og øl. Tilsæt havregryn, hvedemel, kogte kerner og salt og rør det godt sammen med en grydeske. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 4-5 timer eller i køleskabet natten over. Varm en tykbundet gryde op i ovnen ved 250 grader, når gryden er varm, tilsættes olie og dejen hældes i.
Step 3.
Bag først brødet 30 min. med låg og derefter 20 min. uden låg til det er gyldent.
Step 4.
Vend brødet ud på en rist og lad det køle lidt før det serveres.
Andre forslag
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder.
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Kernerugbrød uden surdej
Karamelliseret løgtærte med munster
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...