1/1/1970 |
Cheesecake med lime
Ingredienser
- Bund
- 150 g Løgismose smør
- 200 g digestivekiks
- Creme
- ½ dl pasteuriseret æggeblomme
- ½ dl pasteuriseret æggehvide
- ½ stk vaniljestang
- 150 g sukker
- 400 g flødeost
- 200 g creme fraiche 38%
- 4 blade husblas
- Limegelé
- 2 dl limesaft
- 4 blade husblas
Sådan gør du
Bund
Step 1. Brun smørret og rør det til en grød med knuste digestives. Hæld dejen i bunden af en springform. Bank springformen forsigtigt ned i bordet, så dejen fordeler sig jævnt over det hele. Stil den derefter på køl.
Creme
Step 1. Pisk æggeblommer, æggehvider, vaniljekorn og sukker lyst og luftigt. Pisk flødeost og cremefraiche sammen og vend æggemassen heri.
Step 2. Udblød husblassen i koldt vand og klem den fri for overskydende vand. Smelt den forsigtig ved svag varme i en gryde. Rør 1⁄3 af ostecremen ud i den smeltede gelatine, mens den forsigtig lunes ved fortsat svag varme, til husblassen er helt smeltet. Vend nu hurtigt med en dejskraber den lune ostemasse i den resterende ostecreme. Hæld ostecremen i springformen med den afkølede bund. Stil kagen i køleskabet og afkøl den i 3 timer.
Limegelé
Step 1. Lav i mellemtiden geléen til toppen af kagen. Udblød husblassen i koldt vand og klem den fri for overskydende vand. Varm limesaften op og smelt den udblødte husblas heri. Lad nu saften afkøle, til den er omkring 35 grader, inden den hældes over den kolde cheesecake.
Step 2. Stil kagen tilbage på køl i min. 1 time, inden du tager den ud af formen. Dette gøres ved enten at varme ydersiden med en gasbrænder eller ved at skære forsigtigt langs formens sider med en lille kniv, som først er varmet i lidt kogende vand. Sæt kagen på et kagefad og server den eller skær den i pæne stykker og server den på kagetallerkner.
Andre forslag
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...