1/1/1970 |
Kyllingebryst
Med farserede morkler og sprødt skind
Ingredienser
- Kyllingebryst
- 1 l lys kyllingefond
- 4 stk kyllingebryst på ben
- Farserede morkler
- 2 stk kyllingelår
- 1 stk æggeblomme
- 1 spsk creme fraiche 38%
- 1 dl Løgismose piskefløde
- 1 tsk sennep
- 1 stk citron skal og saft herfra
- 8 stk store morkler
- Salt og friskkværnet peber
- Kyllingeskind
- Skindet fra kyllingelår og -bryst
- Ærter
- 400 g friskbælgede ærter
- 1 spsk Løgismose smør
- Salt og friskkværnet peber
- Pynt
- 18 stk ærteskud
- Morkelsauce
- 1 stk finthakket skalotteløg
- 1 fed finthakket hvidløg
- 2 stk store finthakkede morkler
- ½ dl øl
- Eddike
- Fond fra kyllingebrysterne
- 1 spsk Løgismose smør
Sådan gør du
Kyllingeskind
Step 1. Løsn skindet på kyllingebrysterne ved at bevæge hånden forsigtigt ind under skindet. Skær skindet frit med en kniv, læg det på bagepapir på en bageplade og sæt pladen i en varm ovn ved 180 grader i ca. 20 minutter, til skindet er helt sprødt. Læg det fedtsugende papir og drys med salt.
Farserede morkler
Step 1. Skær kødet fra de to lår. Skær det i grove tern og læg det i fryseren i ca. 30 minutter, til det er gennemkoldt. Det hindrer farsen i at skille. Kør kyllingekødet med resten af ingredienserne til farsen i en foodprocessor til glat konsistens. Rens morklerne grundigt under rindende vand og dup dem tørre. Kom farsen i en sprøjtepose og fyld morklerne med farsen. Kom dem i et smurt ildfast fad. Dæk fadet med sølvpapir og bag morklerne i en varm ovn ved 125 grader i ca. 25 minutter.
Kyllingebryst
Kog hønsefonden op i en gryde og kom kyllingebrysterne i. Skru ned, læg låg på og lad brysterne småsimre i ca. 15 minutter alt efter størrelsen på kyllingebrysterne. Tjek forsigtigt med en kødnål. Er kødsaften klar, er brysterne færdige. Tag dem op, si fonden og gem den.
Ærter
Step 1. Blancher ærterne i kogende vand i ca. 1 minut, si vandet fra, vend dem med smør og krydr godt med salt og peber Skær kyllingebrysterne i passende stykker og anret dem på tallerkner. Pynt med sprødt skind og ærteskud. Fordel de farserede morkler og ærterne rundt om og slut af med saucen.Gem de to overskydende lår og brug dem en anden god gang. Skrogene koges der selvfølgelig fond på.
Morkelsauce
Step 1. Sautér let skalotteløg, hvidløg og morkler i lidt smør i en gryde eller sautérpande. Tilsæt øleddiken og kog det næsten væk. Kom nu fonden fra brysterne på og kog godt ind. For at give saucen lidt ekstra fylde, kan du evt. montere den med lidt smør.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk