Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Kyllingebryst med farserede morkler og sprødt skind

4 PERSONER

INGREDIENSER

KYLLINGEBRYST

1 l lys kyllingefond
4 kyllingebryster på ben

FARSEREDE MORKLER
2 kyllingelår
1 æggeblomme
2 spsk cremefraiche 38 %
ca. 1 dl fløde
1 lille tsk sennep
skal og saft af ½ øko citron
8 store morkler
salt og friskkværnet peber

KYLLINGESKIND
skindet fra kyllingelår og -bryster

ÆRTER
400 g friskbælgede ærter 
1 spsk smør 
salt og friskkværnet peber

PYNT
16-20 ærteskud

MORKELSAUCE 
1 finthakket skalotteløg 
1 fed finthakket hvidløg 
2 store finthakkede morkler 
½ dl øl
eddike
fond fra kyllingebrysterne 
1 spsk smør

SÅDAN GØR DU: 

KYLLINGESKIND
Løsn skindet på kyllingebrysterne ved at bevæge hånden forsigtigt ind under skindet. Skær skindet frit med en kniv, læg det på bagepapir på en bageplade og sæt pladen i en varm ovn ved 180 grader i ca. 20 minutter, til skindet er helt sprødt. Læg det fedtsugende papir og drys med salt.

FARSEREDE MORKLER
Skær kødet fra de to lår. Skær det i grove tern og læg det i fryseren i ca. 30 minutter, til det er gennemkoldt. Det hindrer farsen i at skille. Kør kyllingekødet med resten af ingredienserne til farsen i en foodprocessor til glat konsistens. Rens morklerne grundigt under rindende vand og dup dem tørre. Kom farsen i en sprøjtepose og fyld morklerne med farsen. Kom dem i et smurt ildfast fad. Dæk fadet med sølvpapir og bag morklerne i en varm ovn ved 125 grader i ca. 25 minutter.

KYLLINGEBRYST
Kog hønsefonden op i en gryde og kom kyllingebrysterne i. Skru ned, læg låg på og lad brysterne småsimre i ca. 15 minutter alt efter størrelsen på kyllingebrysterne. Tjek forsigtigt med en kødnål. Er kødsaften klar, er brysterne færdige. Tag dem op, si fonden og gem den.

ÆRTER
Blancher ærterne i kogende vand i ca. 1 minut, si vandet fra, vend dem med smør og krydr godt med salt og peber Skær kyllingebrysterne i passende stykker og anret dem på tallerkner. Pynt med sprødt skind og ærteskud. Fordel de farserede morkler og ærterne rundt om og slut af med saucen.Gem de to overskydende lår og brug dem en anden god gang. Skrogene koges der selvfølgelig fond på.

MORKELSAUCE
Sauter let skalotteløg, hvidløg og morkler i lidt smør i en gryde. Tilsæt øleddiken og kog det næsten væk. Kom nu fonden fra brysterne på og kog godt ind. For at give saucen lidt ekstra fylde, kan du evt. montere den med lidt smør.