31/5/2019 | Magasin 5 2019
Kyllingespyd i teriyaki-sauce
Du kan i de fleste supermarkeder finde færdig teriyaki-sauce, at marinere kyllingen i, men den hjemmelavede version smager altså formidabelt godt og kan bruges, ikke kun til kylling, men også til grøntsager, store rejer og fisk.
Ingredienser
- 600 g kyllingekød
- 2 dl vand
- 4 spsk muscovadosukker eller brun farin
- 2 spsk majsstivelse (Maizena)
- 3 spsk soja
- 1½ spsk sukker eller honning
- 1 tsk friskrevet ingefær
- ½ fed hvidløg
- Evt. lidt chiliflager
- 8 grillspyd (lagt i blød i vand i 10 min)
Sådan gør du
Teriyaki-sauce
Step 1. Kog vand, muscovadosukker, honning, soyasauce, hvidløg og friskrevet ingefær op i en kasserolle og lad den simre ved middel varme i cirka 5 minutter.
Step 2. Udrør majsstivelse (maizena) i lidt koldt vand og rør den i kasserollen. Lad saucen simre, til den har den ønskede konsistens, den må gerne være som sirup. Lad saucen køle af.
Kyllingespyd
Step 1. Skær kyllingen i passende stykker og dup dem tørre med lidt køkkenrulle. Marinér dem i teriyaki-saucen i et par timer og gerne til næste dag.
Step 2. Sæt kyllingestykkerne på spyd og grill dem – eller bag dem i ovnen – ved høj varme i 15-20 minutter imens de vendes jævnligt.
Step 3. Tjek om kyllingen er helt gennemstegt før den tages af grillen, eller ud af ovnen.
Tip
Lad grill-middagen smage af frihed. Find Løgismose-kyllingen i Netto.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...