Kartoffelsalat med hvide asparges
TILBEHØR TIL 4 PERSONER
En lille æstetisk servering af en kartoffelsalat. Har du ikke tid til at anrette så fint, kan du røre alle ingredienserne sammen og servere i en stor skål toppet med lidt ekstra af de grønne urter.
Gastronomisk udvikler & kok Magnus Sonne | 16. maj 2022 | Nr. 3 2022
INGREDIENSER
• 600 g nye danske kartofler (køb danske nye kartofler fra Esromgaard, når de er i sæson, i butikken på Nordre Toldbod).
• 1 bæger Løgismose flødeost med dild og citron
• 4 hvide asparges, skrællede
• 8 radiser
• Dild og brøndkarse
• evt. fjordrejer eller caviar

SÅDAN GØR DU
1. Kog kartoflerne i masser af spilkogende vand tilsat en lille håndfuld salt i 9-10 min.
2. Sluk blusset, og lad kartoflerne trække sig ’al dente’ i yderligere ca. 10 min.
3. Køl kartoflerne ned, pil dem (eller lad vær) og halvér dem.
4. Kom flødeosten på en sprøjtepose.
5. Anret en lille salat med asparges, radiser og flødeosten – enten som tallerkenservering eller på et fad med alle ingredienserne.
6. Fordel dild og brøndkarse på toppen, og servér med det samme.