Jomfruhummerbisque

Vores kokke har lagt sig i selen og giver hermed deres opskriften på den populære jomfruhummerbisque fra vores gourmet supermarked på Nordre Toldbod. Jomfruhummerbisquen kan serveres som enten for- eller hovedret og gør sig rigtig godt i gæstemenuen eller på dage, hvor du vil forkæle dig selv og dine medspisere. Bisquen har en kraftig og dyb sødmefuld smag af skaldyr og afrundes af cremet fløde.  
 
  Har du ikke tiden til at lave bisquen selv fra bunden, så tag forbi vores butik på Nordre Toldbod, hvor du altid kan finde en god bisque.

4 Personer

INGREDIENSER 

2 kg jomfruhummer 
150 g tomatpure 
2 fed hvidløg 
3 løg 
250 g gulerødder 
250 g porre 
150 g fennikel 
½ knoldselleri 
3 l vand 
2 dl brandy 
5 g hel sort peber 
5 g smør 
1/2 liter fløde 
15 g salt

Anretning af Jomfruhummerbisque med to glas Condrieu hvidvin

SÅDAN LAVER DU JOMFRUHUMMERBISQUE

Rengør grøntsagerne og skær dem ud i grove stykker. Fordel jomfruhummere, tomatpure og grøntsagerne i en bradepande. Det hele ristes godt af i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter.  

Herefter kommes alle ingredienser, med undtagelse af smør, fløde og salt, i en stor gryde. Gryden bringes i kog og koges godt igennem i 5 minutter, herefter slukkes der for varmen. Lad bisquen trække i 2,5 time. 

Når bisquen har hvilet tændes igen for varmen og den gives endnu et opkog. Sigt bisquen over i en ny gryde og tilsæt smør og fløde og kog det igennem og smag til med salt.  

Server evt. med et stykke pocheret helleflynder og godt brød.

 

Jomfruhummerbisque har en kraftig og dyb sødmefuld smag af skaldyr, som afrundes af cremet fløde. Til den rige, sødmefulde hummersmag og suppens fedme,  giver Pierre Gaillards Condrieu genlyd og fuldender  et eksplosivt smagsbillede

Find flere spændende opskrifter

Læs mere