Hovedretter

Server en hovedret der emmer af overskud, eller en simpel, men udsøgt hverdagsret. Nyd god kvalitet på tallerkenen.

Hovedretter

I foråret, når vores farvande er koldest, er forholdene for skaldyr mest gunstige. Den danske kyststrækning er mere end 7300 km lang, hvorfor blåmuslinger er yderst tilgængelige og billige. Servér dem marinières, i pasta med masser af persille eller i fiskesuppe. Bevæger vi os op på landjorden kan ideér til hovedret i foråret tælle kalv – ballotine, culotte, skank – alskens dele vil begejstre. Braiseret lammeskank – forårslam – er heller ikke til at komme uden om i månederne omkring påske.

Når aftenerne er lysest og dagene varmest, bør du servere lettere (hoved)retter som rødspættefileter, carpaccio, fjordrejer med knuste nye kartofler, Bouillabaisse, simple pastaretter, sommerbuk eller knurhane, dyret, der lyder som et med vinger, men trækker vejret med gæller.

I efteråret må du huske på at udnytte de utallige svampe, der skyder op af skovbunden. Servér risotto med masser af svampe, kanin som i Provence, helstegt multe, græskarbisque, gåsebryst eller velsmagende fasan.

Vinter kalder på tunge hovedretter. Det kan være vildtsauté med Stoganoff, braiseret dådyrbov eller -ryg, da jagtsæsonen for vildt typisk løber fra slutningen af efteråret til hen i januar (tjek gerne selv op på jagtsæsonen), hvedeotto med vinterkål, andebryst, en fransk klassiker som Coq au Vin eller imponér dine gæster med glaserede kalvebrisler. Mulighederne er mange!

Forretter

Desserter