Grønne asparges
Med pocherede vagtelæg
Nye, sprøde grønne asparges er en af de fineste og mest velsmagende forårsbebudere vi har. Sæsonen er kort, for efter Sankt Hans må de grønne stænger ikke længere høstes. Minimér tilberedningen så den sarte smag, farve og sprødhed bevares, det fortjener de. Prøv Thomas Rodes opskrift her, hvor aspargesene steges let i smør og serveres med revet hård ost, pocherede små vagtelæg og frisk krydderurtesalat.
4 Personer
INGREDIENSER
1-2 bundt grønne asparges (75 g pr. person)
25 g smør
1 rosmarin-kvist
100 g hård ost ( – gerne med nøddeagtig smag)
12 vagtelæg
KRYDDERURTESALAT
½ bundt persille
½ bundt persille kørvel
½ bundt persille purløg
½ bundt persille estragon
1-2 høvlet, rå asparges
Saft fra ½ citron

Vagtelæg kan findes i Løgismose Goumetsupermarked på Nordre Toldbod
Med forbehold for udsolgte varer
Sådan laves grønne asparges med pocherede vagtelæg:
Asparges befries for den seje rodende og fligene fjernes, da der her kan gemme sig jord. Skræl dem evt. let. Kom smør, lidt salt og peber på en varm pande. Når smørret bruser op, kommes asparges på, og de sauteres et par minutter alt efter tykkelsen.
KRYDDERURTESALAT
Hak krydderurterne og vend dem med den høvlede asparges samt citronsaft.
POCHEREDE VAGTELÆG
Sæt en gryde over med 2 L vand og varm op til kogepunktet. Slå æggene ud i hver sin kop. Når vandet koger, skrues ned så vandet lige akkurat skælver, men ikke koger. Hæld så æggene forsigtigt i.
Lad æggene pochere i ca. 1-2 min.
Tag æggene op med en hulske og lad det dryppe af.
Osten rives over de smørstegte asparges og serveres straks på en tallerken med krydderurtesalat og pocherede vagtelæg.
Vinen dertil
Læs mere om de udvalgte Pouilly-Fumé vine