1/1/1970 |
Grillet dorade
Med fennikel og dild.
Ingredienser
- 4 stk dorader
- 1 bundt dild
- 1 stk fennikel
- 1 stk citron
- Salt og friskkværnet peber
- Lidt olivenolie
Sådan gør du
Step 1.
Hvis ikke det er gjort i forvejen, rens fisken grundigt indvendigt. Fyld fisken med fintsnittet fennikel, citron og bundter af dild. Krydr godt med salt og friskkværnet peber. Sørg for, at fiskeskindet er helt tørt. Rids små snit i skindet og pensl med et tyndt lag olie.
Step 2.
Varm grillen op til meget hård varme, og smør risten med smagsneutral olie, som brændes godt af, og læg så fisken på. Pres let med en palet, uden fisken bukker sammen. Hav nu is i maven – en klassisk fejl er at rykke på fisken for tidligt, så skindet sidder fast på risten. Vær i stedet tålmodig, og lad så fisken være i fred, fiskeskindet vil automatisk slippe risten, når det er sprødt nok.
Step 3.
Vend fisken når den selv slipper og gentag på den anden side.
Tip
Servér med din foretrukne sommersalat og nye kartofler.
Andre forslag
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...