Grillede andelår med artiskokker og sprøde grillede salater

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER 

Grill er nu nok engang den uofficielle danske nationalsport. Og du kan heldigvis både benytte den til sommerens og vinterens retter. Vi kan anbefale denne lidt oversete grill-delikatesse, confiterede andelår. De fedtsyltede andelår bliver sprøde og lækre efter et møde med den varme grill, kødet falder lige fra benet og de grillede grønne sager gør oplevelsen komplet. 

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 01. juli 2021 | Nr. 06 2021

INGREDIENSER

• 4 confiterede andelår

• 4 hele artiskokker

• 2 salatløg

• 1 spsk grov dijon-sennep

• Hjertesalat, radiccio og andre grove salattyper

0,5-1 dl olivenolie

• 2 spsk sherry-vineddike

• Salt og peber

SÅDAN GØR DU

1. Skræl artiskokker, men behold de yderste blade og en smule af stokken. Del artiskokhjerterne i halve og fjern de små fine ‘hår’ i midten. Kog artiskokkerne i letsaltet vand med en halv citron i 5-6 minutter. Tag artiskokkerne op af vandet og lad dem dryppe af i et dørslag.

2. Bland sennep, eddike, salt og peber sammen og pisk derefter olivenolie til det tykner.

3. Flæk de grove salater i halve og skær salatløgene i kvarte.

4. Grill andelår ved indirekte varme, til de er gennemvarme og skindet helt sprødt, ca. 15-20 minutter.

5. Grill artiskokker og salatløg over direkte varme til løgene er let karamelliserede, ca. 5-10 minutter.

6. Grill de halverede salater i ca. 2 minutter på snitfladen, lige Inden servering.

7. Vend grøntsagerne og salaten i vinaigrette og anret med de sprøde andelår. Pynt eventuelt med dine favorit-krydderurter

FIND FLERE OPSKRIFTER

Lad dig inspirere af vores store opskriftunivers, hvor du altid kan finde mere end 500 forskellige opskrifter.

Se alle opskrifter