• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Græskarbisque med jomfruhummer og croutoner

4 PERSONER

INGREDIENSER

GRÆSKARBISQUE
1 græskar, gerne lædergræskar
50 g smør
2 fintsnittede skalotteløg
1 fed fintsnittet hvidløg
1 lille rød chili
1⁄2 tsk Piement d’Espelette
1⁄2 tsk knust korianderfrø
saft af 1 appelsin
1⁄2 dl sherryvineddike
5 dl kraftig hummer eller 
jomfruhummerfond
2 dl cremefraiche 38 %
1 æggeblomme
salt og friskkværnet peber

JOMFRUHUMMER
8 store flotte jomfruhummere
1-2 drys Piement d’Espelette
2 spsk finthakkede græskarkerner
1 spsk vindruekerneolie
1 spsk smør
salt og friskkværnet peber

CROUTONER

2 skiver daggammelt lyst brød
1 fed flækket hvidløg
1 kvist rosmarin
1⁄2 dl olivenolie
salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU:

GRÆSKARBISQUE: Skræl og udhul græskarret og skær det i grove tern. Skær lidt af græskarkødet i små tern, til at servere i suppen, beregn ca. 2 spsk. pr. person. Rist de små græskartern på panden i lidt smør, krydr med salt og peber og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Sauter resten af græskarret med skalotteløg, hvidløg og chili i smørret, uden at det tager farve. Tilsæt Piement d’Espelette, koriander og sauter videre i 30 sekunder. Tilsæt derefter appelsinsaften og lad den koge næsten helt væk. Tilsæt derefter sherryvineddiken og lad denne koge ind til 13. Tilsæt fonden og lad det småsimre under låg i ca. 15-20 minutter, til græskarkødet er helt mørt. Blend suppen og sigt den. Pisk cremefraichen stiv sammen med æggeblommen.

Kog suppen op inden servering og kom cremefraiche- blandingen i. Skum suppen op med en stavblender. Smag til med salt og peber.

JOMFRUHUMMER: Klip forsigtigt jomfruhummerne op i halestykket og fjern tarmen. Krydr med Piement d’Espelette, salt og peber, og vend dem i de hakkede græskarkerner.

Steg i ca. 2 minutter på hver side på en pande i lidt vindruekerneolie og en klat smør.

CROUTONER: Skær skorpen af brødskiverne og skær krummen i små tern. Steg dem gyldne på en pande i olivenolie tilsat hvidløg og rosmarin. Når croutonerne er gyldne, lægges de på et stykke køkkenrulle og drysses med salt og peber.

Kom bisque’en i dybe tallerkner eller i en serveringsskål. Anret jomfruhummer, græskartern og croutoner i midten. Server straks.