Fransk jordbærlagkage med jordbærskum

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

En klassisk smagssymfoni af solmodne jordbær, flødeskum og chokolade. Den oplagte kage til fødselsdag og fejring, og som serveret med et glas rubinrød, sød og let skummende Birbet under åben himmel sender en til det forjættede sommerland.

  Find nye, søde, danske jordbær fra Esromgard hos Løgismose, Nordre Toldbod, når sæsonen er over os.

Konditor og fagekspert Yann Valade-Amland | 16. maj 2022 | Nr. 3 2022

INGREDIENSER

Kagebund
• 4 æg
• 125 g sukker
• 125 g hvedemel

Sirup
• 200 g sukker
• 200 g vand
• Lidt rom

Mousse
• 250 g friske jordbær
• 80 g sukker
• 3 plader husblas
• 2 dl Løgismose piskefløde

Montering
• 2 dl Løgismose piskefløde
• Friske jordbær
• Evt. chokolade og ristede mandelflager

 

 

opskrift på fransk jordbærlagkage

SÅDAN GØR DU

Kagebunde
1. Pisk æg og sukker sammen til en hvid og luftig masse.
2. Tilsæt mel via en sigte, og vend forsigtigt rundt med en dejskraber.
3. Hæld blandingen ud på en bageplade dækket med bagepapir, og fordel massen jævnt på pladen.
4. Bag bunden i ovnen ved 200 °C i ca. 10-14 min., til den har en gylden farve.

Sirup
1. Bland sukker og vand i en gryde, og kog op til sukkeret smelter.
2. Køl blandingen af, og tilsæt rom.

Mousse
1. Vask jordbærrene, og skær dem i små stykker. Bland jordbær med sukker i en gryde og kog op.
2. Læg husblas i koldt vand, indtil den er blød. Tilsæt den udblødte husblas til jordbærgrøden.
3. Pisk 2 dl piskefløde til stiv flødeskum, og bland i den afkølede jordbærgrød. Tilpas mængden af flødeskum afhængig af, om du ønsker en mousse med mere eller mindre jordbærsmag.

Samling
1. Tag en kageform eller en kagering med en højde på maks. 8 cm.
2. Skær kagebunden ud, så den matcher formens størrelse. Læg et lag kagebund i bunden af kageformen. Pensl kagebunden med siruppen, smør et lag jordbærmousse ovenpå, fordel friske jordbær på moussen, og dernæst et tyndt lag jordbærmousse. Afslut med et lag kagebund penslet med sirup. Tilpas lagene efter kageformens højde.
3. Stil kagen på køl i minimum 3 timer eller helst natten over.
4. Pisk 2 dl fløde til flødeskum, og pynt lagkagen med flødeskummet enten med en sprøjtepose eller en konditorspatel.
5. Pynt gerne med chokolade, friske jordbær eller ristede mandelflager.