30/3/2021 | Magasin 3 2021
Escargots à la Bourguignonne
Snegle; en fransk klassiker, som for mange ikke indtager en særlig hyppig plads i kostpyramiden herhjemme i det køligere nord. Det er en skam! Veltillavede snegle i fin vals med smør, hvidløg og citron er en ypperlig spise og serverer du de delikate bløddyr med et køligt glas Chablis vil du opleve en gastronomisk fornøjelse så stor, at du med ét forstår hvorfor netop dette match er blevet en Løgismose-klassiker.
Ingredienser
- 24 stk vinbjergsnegle af god kvalitet
- 100 g usaltet smør
- 2 fed hvidløg , pillede og meget finthakkede
- Skal fra en halv citron
- Citronsaft til at smage til med
- 1 håndfuld finthakket persille
- 3 skiver godt og gerne halvtørt surdejsbrød uden skorpe
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Kom vinbjergsnegle i smurte sneglepander. Kom halvdelen af brødet i en blender og tilsæt de øvrige ingredienser undtagen citronsaft, pastis og salt og peber.
Step 2.
Blend massen homogen og juster med pastis, citronsaft samt salt og peber efter smag.
Step 3.
Kom en klat smør oven på hver snegl og sæt snegle panderne i en forvarmet ovn med fuld knald på grillelementet, og grill dem til fyldet er sprødt og al smør er smeltet. Gratineringen skal være gylden på toppen. Servér med det samme.
Andre forslag
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Saltmandler
Hjemmelavede saltmandler smager mange gange bedre end de, der kan købes for penge. Og så er det e...
Bagte rødbeder med hummus
En simpel ret, hyggelig at dele.
Boblende østers
En mundfuld af havets guld og brusende bobler – mere ...
Østers med gazpacho
Gazpacho er en kold grøntsagssuppe, der stammer fr...