Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Dekonstrueret gulerodskage

4 personer

Opskriften er skrevet i den rækkefølge de enkelte elementer i retten skal tilberedes.

Ingredienser:

Spongekage:

60 g saft af hvide gulerødder

100 g sukker

5 æg

4 æggblommer

125 g mel

30 g neutral olie, f.eks. rapsolie eller vindruekerneolie

 

Sorbet af hvide gulerødder:

2 l saft af hvide gulerødder

300 g sukker

100 g glukose

2 blade husblas

Saft af 3 citroner

 

Friskostcreme:

150 g friskost

2 spsk. flormelis

Korn af ½ vaniljestang

 

Pynt:

Hvide gulerødder

Vild kørvel

Evt. friske hyldeblomster

 

Sådan gør du:

Spongekage:

Kog gulerodssaften ind til 30 g, og lad den afkøle. Blend den med alle de øvrige ingredienser til en tynd dej lidt som en pandekagedej.

Si dejen og hæld den i en sifon med 2 patroner. Ryst massen godt og sprøjt den i smurte plastforme.

Bag kagerne i mikrobølgeovn ved maks. varme i ca. 40 sekunder, til dejen er blevet fast og luftig. Afkøl kagerne inden servering.

 

Sorbet af hvide gulerødder:

Kog saften fra de hvide gulerødder ind til 1 liter og lad den køle af.

Kog halvdelen af den reducerede gulerodssaft op med sukker og glukose, og smelt husblas heri.

Tilsæt resten af gulerodssaften samt citronsaften. Si massen, og kør den til sorbet på en ismaskine eller i en pacojet.

 

Friskostcreme:

Rør friskost til en lind creme med flormelis og vanilje.

 

Servering:

Anret kagen, eventuelt i mindre stykker, med en god skefuld sorbet til.

Dup friskostcreme rundt om kagen og pynt med crudités af hvide gulerødder, vild kørvel og evt. friske hyldeblomster.

 

Sommelierens anbefaling