Dampede blåmuslinger med chorizo og Piment d’Espelette

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

Surf’n’turf-inspireret middagsret, hvor de røgede noter fra chorizo og paprika på fornemmeste vis understøtter sødmen i muslingerne.

   Noget af det bedste vi kan spise, både fra et klima- og ernæringsperspektiv, er danske blåmuslinger – og rigtig gerne de linefangede. En win-win-fangstmetode, der både forskåner havbunden og forsøder muslingen eftersom at de hænger lige under havoverfladen, og solen derfor fremmer smagen i dem.

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 01. oktober 2021 | Nr. 08 2021

INGREDIENSER

• 2 kg linefangede, gerne danske, blåmuslinger (har de gode fiskere bid, vil du kunne bestille blåmuslinger på den ugentlige fiskebestilling fra Fiskerikajen - læs mere her).

• 150 g tørret chorizo

• 2 gulerødder

• 100 g knoldselleri

• 2 skalotteløg

• 4 fed hvidløg

• 5 kviste timian

• 2 dl tør hvidvin

• 1 ds hakkede tomater

Olivenolie

Salt 

• Piment d’Espelette

Dampede blåmuslinger  med chorizo og Piment  d’Espelette

SÅDAN GØR DU

1. Rens og skyl muslingerne. Fjern alle muslinger, som ikke åbner sig, når de skylles.

2. Skær gulerødder, knoldselleri, skalotteløg og chorizo i tern. Skær hvidløgene i tynde skiver.

3. Sautér alle grøntsager samt chorizo i olivenolie i en stor gryde.

4. Tilsæt muslinger, hakkede tomater, timian og hvidvin og vende det hele godt sammen.

5. Lad muslingerne dampe under låg til de alle er åbne.

6. Smag retten til med Piment d’Espelette og salt og servér enten i gryden eller på et stort flot fad.

 

­

Flere opskrifter med skaldyr