• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Crème brûlées

Opskrift til 8 personer

INGREDIENSER

1 l fløde 

200 g æggeblomme 

130 g sukker 

1 vaniljestang  

creme brulees klar til servering på træbord

Sådan tilbereder du Crème brûlées

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Hæld fløden i en gryde og tilsæt vaniljekornene og vaniljestangen. Sæt fløden med vaniljen over på et blus ved lav varme. 

Vej æggeblommer og sukker af og bland godt. Hæld fløden over æggeblandingen, når den koger, og bland det godt sammen med et piskeris. Si massen, og sæt den i køleskabet. Du opnår det bedste resultat ved at lade blandingen stå på køl natten over, da vaniljekornene så vil fordele sig og ikke falde til bunds ved bagning.

Hæld blandingen i 8 ildfaste forme (vi bruger små lerfade med diameter på 10 cm) og bag dem i ovnen 40-50 minutter ved 100 °C; hvis du er i tvivl, om de er færdige, kan du skubbe lidt til bagepladen - midten må ikke bevæge sig mere end kanterne. 

Lad kagerne køle helt af, før de spises. Ønsker du den klassiske sprøde overflade, drys da de afkølede kager med sukker og brænd med en gasbrænder.