Cacio e pepe
Den italienske klassiker spækket med sort peber og ost
Opskrift til 4 personer
INGREDIENSER TIL CACIO E PEPE
400 g. spaghetti eller bucatini
40 g. smør
150 g. revet Pecorino Romano
50 g. revet Parmigiano-Reggiano
Ca. 1 spsk friskkværnet sort peber
Kogevand fra pastaen
Evt. frisk trøffel

SÅDAN LAVER DU CACIO E PEPE
Kog pastaen i en stor gryde, ca. 3 minutter mindre end angivet på pakken – pastaen skal være meget al dente. Rist den friskkværnede peber godt af på en tør pande, og sørg for at det får rigeligt varme så alle aromaer frigives. Tilsæt smør til panden med peber og lad smørret bruse godt af. Tilsæt ca. 1,5-2 dl. kogevand fra pastaen til panden med smør og peber og lad det samle sig. Skru godt op for varmen på panden og tilsæt den ikke-færdigkogte pasta og vend godt rundt i væsken på panden. Lad blandingen samle sig i ca. 3 minutter, til pastaen er perfekt al dente. Til sidst tilsættes den revne ost, som vendes godt rundt med pastaen, så hele retten samler sig. Servér med det samme med friskkværnet peber på toppen og eventuelt friskrevet trøffel hvis det skal være ekstra godt.