• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Butterdej med tonka-mousseline og sommerbær

Butterdejens knasende sprødhed sammen med den søde creme og de friske bær, gør denne dessert svær at modstå. Bærrene kan selvfølgelig varieres alt efter sæson, og hvad der er tilgængeligt. I de lidt koldere måneder bruges der naturligvis syltede eller henkogte frugter.

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

BUTTERDEJ
200 g butterdej
4 spsk flormelis

TONGA- MOUSSELINE
1 stang vanilje
2 dl sødmælk
2 æggeblommer
50 g sukker
1⁄2 tonkabønner (kan købes hos specialkøbmanden eller nettet)
20 g maizena
1 dl fløde

BÆR
1 god håndfuld hindbær
1 god håndfuld brombær
1 god håndfuld solbær
1 god håndfuld ribs

PYNT
ca. 12 blade citronmelisse

SÅDAN LAVER DU BUTTERDEJ MED TONKA-MOUSSELINE

BUTTERDEJ:

Drys butterdejen og bordpladen med et godt lag flormelis. Arbejd sukkeret ind i dejen, mens den rulles ud, så dejen bliver flot karamelliseret under bagningen. Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 1⁄2 cm. Skær herefter dejen ud i stykker a 5 x 5 cm og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 min.

TONGA-MOUSSELINE:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med bagsiden af kniven. Kom mælk, æggeblommer, sukker, vaniljekorn, revet tonkabønne og maizena i en gryde og kog det igennem i ca. 5 minutter under konstant omrøring, til cremen er tyk og blank.

Sæt den på køl og pisk imens fløden til skum. Når cremen er helt kold, piskes den glat igen, brug evt. en stavblender og vend herefter fløden i lidt ad gangen.

Anret desserten i lag med butterdej, creme og bær. Slut af med at drysse lidt ekstra flormelis over og pynt med citronmelisse.

 

  Du kan finde polynesiske vaniljestænger i gourmetsupermarkedet på Nordre Toldbod

Prøv vores andre gode desserter

Cheesecake med lime

Lær opskriften her