Blommer i madeira

Gode til fåremælksoste, men også i tærter. Især dejlig som vinterdessert med is eller bagt creme eller i julens konfekt.  

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 1. september 2022 | Nr. 5 2022

INGREDIENSER  

• 1 kg blommer

• 1 dl vand

• 550 g sukker

• 3 dl madeira 

• 1 vaniljestand 

• 2 tsk. flydende atamon

Sådan gør du

1. Skyl, halvér og udsten blommerne.  

2. Skold et eller flere sylteglas, og skyl dem med atamon. 

3. Kom blommerne i glassene. 

4. Kog vand og sukker sammen til en sirup. Flæk og skrab kornene fra vaniljestangen, og tilsæt vaniljekorn, stang samt madeira til siruppen, og tag den af varmen efter 15 sekunder.  

5. Hæld den varme lage over blommerne, og rør kort rundt i glassene for at fordele lagen.  

6. Sæt glassene på køl. 

7. Rør i blommerne et par gange om dagen de næste 4 dage. Luk glassene på dag 4.  

8. Brug blommerne i konfekt, bagværk, på toppen af skyr eller under en kugle vaniljeis.