31/8/2022 | Magasin 5 2022
Blommer i madeira
Gode til fåremælksoste, men også i tærter. Især dejlig som vinterdessert med is eller bagt creme eller i julens konfekt.
Ingredienser
- 1 kg blommer
- 1 dl vand
- 550 sukker
- 3 dl madeira
- 1 stk vaniljestang
- 2 tsk flydende atamon
Sådan gør du
Step 1.
Skyl, halvér og udsten blommerne.
Step 2.
Skold et eller flere sylteglas, og skyl dem med atamon.
Step 3.
Kom blommerne i glassene.
Step 4.
Kog vand og sukker sammen til en sirup. Flæk og skrab kornene fra vaniljestangen, og tilsæt vaniljekorn, stang samt madeira til siruppen, og tag den af varmen efter 15 sekunder.
Step 5.
Hæld den varme lage over blommerne, og rør kort rundt i glassene for at fordele lagen.
Step 6.
Sæt glassene på køl.
Step 7.
Rør i blommerne et par gange om dagen de næste 4 dage. Luk glassene på dag 4.
Step 8.
Brug blommerne i konfekt, bagværk, på toppen af skyr eller under en kugle vaniljeis.
Andre forslag
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...
Hjemmelavet falafel
Med grillet agurk og avocado i fladbrød.
Bagte rødbeder med hummus
En simpel ret, hyggelig at dele.