Blåbærgrød med letpisket fløde og ristede mandler
Tag de mørke bær under kærlig behandling med denne grød, som her serveres som dessert med letpisket fløde og ristede Marcona-mandler.
Opskrift til 4 personer
INGREDIENSER
800 g blåbær af god kvalitet, friske eller frosne
2-3 spsk akaciehonning
Skrællen af en halv økologisk citron
1/3 tsk stødt lakridspulver
Marven af 1⁄2 vaniljestang
50-75 g Marcona-mandler, halveret og ristet 60 minutter i ovnen ved 125 °C varmluft
2 dl piskefløde, letpisket inden servering
Evt. 100 g friske blåbær og frisk mynte til servering

Sådan laver du blåbærgrød
Kom blåbær, honning, citronskal, vanilje og lakridspulver i en tykbundet gryde og små-kog blandingen ved lav temperatur, 45-50 minutter uden låg. Afkøl grøden helt inden servering.
Servér grøden med letpisket fløde, ristede mandler og eventuelt friske blåbær og lidt frisk mynte.