31/8/2020 | Magasin 5 2020
Blåbærgrød med letpisket fløde og ristede mandler
Tag de mørke bær under kærlig behandling med denne grød, som her serveres som dessert med letpisket fløde og ristede Marcona-mandler.
Ingredienser
- 800 g blåbær , af god kvalitet, friske eller frosne
- 3 spsk akaciehonning
- Skrællen af en halv økologisk citron
- ⅓ tsk stødt lakridspulver
- ½ stk vaniljestang
- 75 g marcona-mandler , halveret og ristet 60 minutter i ovnen ved 125 °C varmluft
- 2 dl Løgismose piskefløde , letpisket inden servering
- 100 g friske blåbær og frisk mynte til servering
Sådan gør du
Step 1. Kom blåbær, honning, citronskal, vanilje og lakridspulver i en tykbundet gryde og små-kog blandingen ved lav temperatur, 45-50 minutter uden låg.
Step 2. Afkøl grøden helt inden servering.
Step 3. Servér grøden med letpisket fløde, ristede mandler og eventuelt friske blåbær og lidt frisk mynte.
Andre forslag
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...