30/6/2019 |
Artiskokker med brunet kaperssmør
Artiskok er blomsten fra den velsmagende tidsel. Artiskokkens hjerte samt den nederste del af bladene har en cremet, nøddeagtig smag med et tvist af syrlighed. Artiskokker kræver meget lidt tilberedning, men bør nydes når tiden er til at sidde længe om middagsbordet.
Ingredienser
- 4 store artiskokker
- 100 g Løgismose smør
- 1 citron
- 50 g kapers
- Salt
Sådan gør du
Step 1. Skær bunden af artiskokkerne og kog dem i en stor gryde med saltet vand i 20 til 25 minutter eller til du nemt kan stikke en gaffel igennem bunden. Tag dem op af vandet og læg dem på hovedet på et viskestykke, så vandet kan løbe ud.
Step 2. Smelt smørret i en kasserolle, lad det bruse op og tilsæt kapers, revet citronskal og citronsaft.
Step 3. Servér artiskokkerne hele ved bordet – pluk bladene af og dyp den nederste, fyldige del af bladet i det brunede smør. Nyd slutteligt artiskokkens bløde hjerte.
Andre forslag
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Blinis med rygeostcreme, røget laks og lakeserogn
Den gode, let syrlige fynske rygeost er en fortræffelig ledsager til fede fisketyper som laks og ...
Østersceviche med koriander og sprøde ris
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i en citrusmarinade, der sålede...