Denne rosévin er den 3. i Løgismoses serie af økologiske vine, som primært er udviklet med henblik på salg i de danske Netto butikker. Igen er det troldmanden Michel Gassier fra Costières de Nîmes i Sydfrankrig, der har hjulpet os med at sammenstikke vinen, og det borger for velsmagen og ikke mindst for en ensartet høj kvalitet, som skal være til stede før vi lægger navn til.
Vinen kommer som en "Vin de France" hvilket betyder, at Michel Gassier i princippet har haft frie hænder, bare frugten var fransk. I den første udgave af vinen tog vi da også udgangspunkt i Michel Gassier ‘s dybe forankring i sin hjemegn i grænselandet mellem Rhône og Languedoc og skabte en vin domineret af de traditionelle sydfranske druer Grenache, Carignan og Syrah. Vi havde bare ikke forudset den begejstring, som vinen vakte og den efterspørgsel som fulgte. Michel Gassier kunne simpelthen ikke få fat i tilstrækkelige mængder økologisk dyrket Grenache og Carignan i høj kvalitet, og han spurgte derfor, om det var OK at ændre recepten.
Resultatet er denne vin, hvor Merlot og Cabernet Sauvignon fra vinstokkene, der står solidt plantet i den franske Camargue, har erstattet Grenache og Carignan, og det sker på forunderlig vis, uden at vinens profil ændres nævneværdigt.
En smuk rosé i tidens elegante sarte rosa nuance, som vidner om, at kerner og skaller bare har fået lov til at gære med i få timer. Diskret blomstrende og med noter af jordbær, hindbær og moden citrus i såvel næse som mund. Der dejlig ren, let krydret, mild, saftig og tør uden på nogen måde at knase.
Det er en vin til tiden med de dejlige lune sommeraftener på terrassen, mens vi venter på grillen, eller når der skal skåles, mens familien er på skov eller strandtur. Den klarer nemt de fleste serveringer med grøntsager, fisk og skaldyr, og på en sommerdag er den næsten at foretrække frem for rødvin når der serveres kylling og svin.
(Bemærk at nærværende beskrivelse er funderet på vin tappet i foråret 2020. Da vinen kommer uden årgang og da Michel Gassier sammenstikker vinen flere gange årligt med henblik på at opnå den største velsmag kan drueblanding og alkoholindhold variere fra aftapning til aftapning)