Bliv klar til nytår

Nytår med løgismose

Find vinen, opskrifterne og maden til årets sidste aften. Gå på opdagelse i kokkens store nytårsmenu samt sommelierens serveringsforslag af vinen til, find de helt rigtige østers og Champagne, og gå ikke glip af 'Smag på nytåret' i butikken på Nordre Toldbod. Du finder alt sammen og meget mere her på siden.

 

Gå på opdagelse og lad dig inspirere

Årets sidste aften rimer på god mad og vin – to ingredienser vi elsker hos Løgismose! Træd indenfor i stemningen og lad dig friste af det bedste

­

Bliv medlem af Klub Løgismose

Vil du inspireres af opskrifter, sommeliers serveringsforslag og vinviden, altid spare minimum 15% på vin v/6 fl., og få gratis levering når du handler på Loegismose.dk? Bliv gratis medlem af Klub Løgismose og få del i alle fordelene.

Læs mere og bliv medlem

­

Løgismoses nytårsmenu

Sus og dus på nytårsaften – for hvis ikke man skulle kaste sig ud i en menu bestående af kun det allerbedste på årets sidste aften, hvornår skulle man så?

 

Forret: Kammusling, butternut squash og caviar

Ingen smalle steder på årets sidste aften. Kammusling i en symfoni af butternut squash. Stegt, syltet, bagt og pureret bliver den gode og sæsonaktuelle vintersquash. De fleste komponenter kan laves allerede 30. december.

Læs opskriften

Hovedret: Duebryst, morkler og pommes parisiennes

På årets sidste aften skal det være ekstravagant. Duer er lettere oversete, og det er ren skam. Her får du opskriften på fyldigt og ekstra mørt duebryst, der med farserede morkler, peber og lidt syrlig frugt giver flot modspil til årets nytårsvin.

Læs opskriften

Dessert: Kransekagetårn med nougat og pistacie

Skyd nytårsfesten i gang med et brag af en kransekage lavet på de ekstra gode råvarer – det er vel årets sidste aften –, ledsaget af et glas kølig, sødmefuld Champagne, der matcher mandelsmagen fra kransekagen.

Læs opskriften

­Find flere opskrifter

 ­

Nyd smagen af godt håndværk på tallerkenen

Berusende bobler

Bobler er festlige, opløftende og næsten fascinerende – lige hvad vi ønsker os for en nytårsaften.

 

Velkomstbobler

Byd dine gæster velkommen og skål det nye år ind med skønne bobler. Vores Sommelier har udvalgt særlige bobler til årets sidste dag.

Se hele udvalget

Alkoholfrie bobler

Nyd årets sidste aften uden alkohol og uden at gå på kompromis med smagen. Skål det nye år ind med de bedste alkoholfrie bobler.

Se hele udvalget

­

Sådan sabler du champagne

En tradition der stammer helt tilbage fra Napoleonstiden og som vil vække opsigt ved festlige lejligheder.

Bliv guidet her

Nytår på Nordre Toldbod

Lad dig inspirere og fyld kurven med specialiteter og vine til den store gastronomiske kulmination på årets sidste aften.

 

Det sker i butikken

I butikken på Nordre Toldbod varmer vi godt og grundigt op til årets sidste festivitas med gode tilbud og masser af smagsprøver, imens butikken bugner med alskens eksklusive råvarer og delikatesser til nytårsaften.

Læs mere her

Skal det være nemt?

Bestil årets nytårsmenu

Glem alt om stress og jag, stegelugt og opvask og lad kokkene på Nordre Toldbod levere middagen på årets sidste aften. Alt du skal gøre er at vælge mellem retterne – om du kun vil have forretten og kransekagen fra os eller om vi skal stå for hele menuen er op til dig.

Læs mere og bestil her

Østers til nytår

 Ka' De li' østers? Det kan vi i den grad i Løgismose, og det har vi kunnet alle dage – og ikke mindst på årets sidste aften.

 

Løgismose østers

Dæk bordet med franske Løgismose østers. Den salte, friske smag vækker appetitten sammen med et glas Champagne eller anden tør mousserende vin.

Læs mere om østers

Smagen er smukt balanceret mellem salt og sødme og rummer en særlig dybde, der understreger den friske havsmag

3 opskrifter med østers

 

­

Sådan åbner du østers

 

­

­

SELVFØLGELIG SKAL DER ØSTERS TIL CHAMPAGNE!

De fleste østers-aficionadoer og sommelierer vil nok bekræfte, at østers og Champagne passer godt sammen, og nu er det endda også videnskabeligt forklaret. Et hold af forskere ved "Smag for Livet" på Institut for Fødevarevidenskab i København prøvede i 2020 at forstå, hvorfor kombinationen af bobler og bløddyr førte til himmelske oplevelser.

De trykkede kort fortalt både dyr og bobler gennem et tyndt rør fyldt med hydrofobe partikler og påviste således at kombinationen udløste en såkaldt umami-synergi, som pirrer vores lystcenter ... Og ikke nok med det: de påviste også, at fornemmelsen af umami forstærkedes jo længere tid Champagnen havde lagret. Så der skal ædel Champagne i glasset, når der smovses i østers.

    Køb Løgismose østers i Netto eller i butikken på Nordre Toldbod

Nytårsdrinken

Forkæl sanserne og lad gerne aftenen starte eller slutte med en udsøgt drink fra hjemmebaren – det er i al sin enkelhed kilden til en festlig aften.

 

Tid til drinks

Servér drinks og cocktails på årets sidste aften. Find al den bedste spiritus du behøver til.

Se hele udvalget

Løgismose mixere

I alle tilfælde er de oplagt kompagnon til drinks med gin eller rom eller i alkoholfrie drikke nydt afkølet med masser af is.

Inspiration til baren

Drinksopskrifter

Dyk ned i vores drinkunivers og find flere opskrifter på drinks til nytårsaften

Snacks til nytårsaften

Til drinks der sig salte, sprøde snacks hører. Find dine yndlings på hylderne eller tilbered dine egne.

 

EN KNASENDE MUNDFULD

Løgismose kartoffelchips klarer jobbet med bravour med deres ekstravagante smage og smukke, naturlige farver. Alletiders til at akkompagnere en drink eller et glas vin nytårsaften.

Snack-opskrifter 

Få flere opskrifter til at vække appetitten

Skål og godt nytår