Bliv klar til nytår

Nytår med løgismose

Find vinen, opskrifterne og maden til årets sidste aften. Gå på opdagelse i kokkens store nytårsmenu samt sommelierens serveringsforslag af vinen til, find de helt rigtige østers og Champagne, og gå ikke glip af 'Smag på nytåret' i butikken på Nordre Toldbod. Du finder alt sammen og meget mere her på siden.

 

Gå på opdagelse og lad dig inspirere: 

Årets sidste aften rimer på god mad og vin – to ingredienser vi elsker hos Løgismose! Træd indenfor i stemningen og lad dig friste af det bedste

­

Bliv medlem af Klub Løgismose

Vil du inspireres af opskrifter, sommeliers serveringsforslag og vinviden, altid spare minimum 15% på vin v/6 fl., og få gratis levering når du handler på Loegismose.dk? Bliv gratis medlem af Klub Løgismose og få del i alle fordelene.

Læs mere og bliv medlem

­

Løgismoses nytårsmenu

Årets sidste aften kalder på sus og dus.

For hvis ikke man skulle kaste sig ud i en 4-retters menu på årets sidste aften, hvornår skulle man så?

 

Forret: Dansk sorthummer

Ingen smalle steder på årets sidste aften. Hummer er ideel og hvad er bedre end at servere Champagne til. Assisterende køkkenchef på Falsled Kro, Christoffer Omann, giver her opskriften på dansk sorthummer med blåbær, friske figner, sorte trompethatte og rosenparfumer.

Læs opskriften

Mellemret: Bagt selleri med trøffel

Her leverer vores gastronomiske udvikler Magnus Sonne, et festfyrværkeri af en opskrift med selleri, som både bliver klædt ud og klædt på. Det kræver sin vin, men med en mineralsk Chablis eller en subtil Chassagne-Montrachet skal det nok ende lykkeligt.

Læs opskriften her

Hovedret: Presa med Sherry-sauce

Årets sidste hovedret fortjener det fornemmeste akkompagnement. Svinekød spiller vidunderligt sammen med et utal af vine. Så her er det Sherry-saucen, vi prøver at naile med en lille smule patina i tre klassiske rødvine eller alternativt med den saftige mørke frugt i Saint Emilion.

Læs opskriften

Dessert: svesker i Armagnac

Her får du opskriften på lune svesker i selskab af en intens mørk chokolademousse og sprøde franske vafler fyldt med hvid chokolademousse. Hertil serveres der Moscatel de Setúbal. til – et vidunderligt alternativ til Portvin.

Læs opskriften

Uanset hvilken du vælger, vil det blive et vidunderligt match, som du aldrig vil fortryde!

­

Find flere opskrifter

 ­

Nyd god kvalitet på tallerkenen

Velkomstbobler

Byd dine gæster velkommen og skål det nye år ind med skønne bobler. Vores Sommelier har udvalgt særlige bobler til årets sidste dag.

Se hele udvalget af Champagne

Bobler til kransekagen

Find de helt rigtige bobler at servere til kransekagen. Det er vigtigt at man ikke serverer tør Champagne, da kransekagens sødme, vil få Champagnen til at smage sur. Vores sommelier har derfor fundet nogle søde forslag til dig, for det perfekte match.

Alkoholfrie bobler

Nyd årets sidste aften uden alkohol og uden at gå på kompromis med smagen. Skål det nye år ind med de bedste alkoholfrie bobler.

Se hele udvalget af alkoholfrie vine

­

SÅDAN SABLER DU CHAMPAGNE

En tradition der stammer helt tilbage fra Napoleonstiden og som vil vække opsigt ved festlige lejligheder.

Bliv guidet her

Det sker i butikken på Nordre Toldbod til nytår

I butikken på Nordre Toldbod varmer vi godt og grundigt op til årets sidste festivitas med stærke tilbud og masser af smagsprøver!

Glæd dig til:

27. december:

  • Spar 25% på alle trøffelprodukter fra Tartufi Jimmy

28. december:

  • Spar 25% på alle salte snacks

29. december:

  • Tag 6 fl. Champagne Traditionelle 1. Cru Locret-Lachaud for 995,- SPAR 499,-

30. december:

  • Køb 30 g Baerii Caviar til 219,- SPAR 81,- eller

  • Køb 50 g Baerii Caviar til 319,- SPAR 181,-

31. december: 

  • Spar 20% på al spiritus

Hver dag mellem jul og nytår.

  • Mød vinmanden i vinbaren og bliv guidet til højtidernes vine kl. 15-19

  • Smag på smagsprøver fra tapasbaren, mens du handler mellem 12-18

Skal det være nemt?

Bestil årets nytårsmenu

Glem alt om stress og jag, stegelugt og opvask og lad kokkene på Nordre Toldbod levere middagen på årets sidste aften. Alt du skal gøre er at vælge mellem retterne – om du kun vil have forretten og kransekagen fra os eller om vi skal stå for hele menuen er op til dig.

Læs mere og bestil her

Løgismose østers

Dæk bordet med franske Løgismose østers. Den salte, friske smag vækker appetitten sammen med et glas Champagne eller anden tør mousserende vin.

Læs mere om østers

Smagen er smukt balanceret mellem salt og sødme og rummer en særlig dybde, der understreger den friske havsmag

3 opskrifter med østers

 

­

Sådan åbner du østers

 

­

­

østers og champagne

SELVFØLGELIG SKAL DER ØSTERS TIL CHAMPAGNE!

De fleste østers-aficionadoer og sommelierer vil nok bekræfte, at østers og Champagne passer godt sammen, og nu er det endda også videnskabeligt forklaret. Et hold af forskere ved "Smag for Livet" på Institut for Fødevarevidenskab i København prøvede i 2020 at forstå, hvorfor kombinationen af bobler og bløddyr førte til himmelske oplevelser.

De trykkede kort fortalt både dyr og bobler gennem et tyndt rør fyldt med hydrofobe partikler og påviste således at kombinationen udløste en såkaldt umami-synergi, som pirrer vores lystcenter ... Og ikke nok med det: de påviste også, at fornemmelsen af umami forstærkedes jo længere tid Champagnen havde lagret. Så der skal ædel Champagne i glasset, når der smovses i østers.

    Køb Løgismose østers i Netto eller i butikken på Nordre Toldbod

DER ER ALTID PLADS TIL EN DRINK

Servér drinks og cocktails på årets sidste aften. Find alle de bedste opskrifter og spiritussen du skal bruge til.

Drinksopskrifter

SNACKS TIL BAREN

Perfekte til at akkompagnere en drink eller et glas vin nytårsaften.

Skål og godt nytår