Denne nærmest virtuose Noto Rosso er den fine signaturvin fra brødrene Filippo og Francesco Mazzei’s succesrige vingård på den sydøstlige del af Sicilien.
Mazzei-brødrene landede på Sicilien i 2003 og høstede allerede året efter mange roser for deres første take på Nero d'Avola, og det er næppe en underdrivelse at hævde, at denne vin har været med til at løfte det lille distrikt Noto ud i verden, og også forandre manges syn på og holdning til Siciliens mest udbredte blå drue, der hos mange andre producenter resulterer i godt nok krydrede, men også lidt jordagtige vine. Sådan er det ikke her!
Vinen er skabt på frugt fra 11 til 15 år gamle vinstokke, der kultiveres traditionelt som små lave buske (Alberello) i de blide bakker omkring vinbyen Noto, der med masser af barokarkitektur i helt hvid kalksten er meget stemningsfuld. Kalkstenen går igen i jordbunden, og da der kun er få kilometer ned til det Joniske Hav, bliver man også hjulpet af friske briser, der, som brødrenes vinmager Gionata Pulignani udtrykker det, "gør det muligt at producere Nero d'Avola med stor friskhed og elegance, hvis man først får knækket koden."
Der er tale om manuel høst fra den 23. september og 10 dage frem med en soignering af klaserne både i forbindelse med plukningen og fremme på vingården. Alle stilke er fjernet inden gæringen i rustfrit stål og vinen er modnet 10 måneder i små franske fade (33% nye) frem mod en let filtrering og aftapningen på flaske i slutningen af november 2020.
En smuk velkonstrueret Nero d'Avola. Angiveligt en af de fineste og mest helstøbte fra Noto. Let blomstrende med sød frugt fra modne kirsebær og hindbær. Pebret, urtet og med fredsrøg fra fadene. Silkeagtig i konsistensen, fin koncentration, fine tanniner, vel egentlig bare fin!