Denne intense Noto Rosso Doppiozeta er den mest markante Nero d'Avola fra brødrene Filippo og Francesco Mazzei’s succesrige vingård på den sydøstlige del af Sicilien.
Mazzei-brødrene landede på Sicilien i 2003 og høstede allerede året efter mange roser for deres første take på Nero d'Avola, og det er næppe en underdrivelse at hævde, at de har været med til at løfte det lille distrikt Noto ud i verden, og også forandre manges syn på og holdning til Siciliens mest udbredte blå drue, der hos mange andre producenter resulterer i godt nok krydrede, men også lidt jordagtige vine. Sådan er det ikke her. Basisvinen er næsten letløbende saft, mens denne er anderledes potent, men ikke mindre appellerende.
Vinen er skabt på frugt fra relativt unge (11-14 år gamle) vinstokke, der kultiveres traditionelt som små lave buske (Alberello) i de blide bakker omkring vinbyen Noto, der med masser af barokarkitektur i helt hvid kalksten er meget stemningsfuld. Kalkstenen går igen i jordbunden, og da der kun er få kilometer ned til det Joniske Hav, bliver man også hjulpet af friske briser, der, som brødrenes vinmager Gionata Pulignani udtrykker det, "gør det muligt at producere Nero d'Avola med stor friskhed og elegance, hvis man først får knækket koden."
Der er tale om manuel høst fra den 9. september og en uge frem fra vingårdens 3 bedste sydøstligt eksponerede parceller Piscina, Sopra Navel og Mandorleto med en soignering af klaserne både i forbindelse med plukningen og fremme på vingården. Alle stilke er fjernet inden gæringen uden fremmede gærstammer i rustfrit stål og vinen er modnet 16 måneder i kun let ristede franske 500 liters fade (50% nye). Herefter er den endelige cuvée sammenstukket i rustfrit stål og efter yderligere 4 måneders hvile er den tappet på flaske uden filtrering i december 2019.
En udtalt krydret forestilling vel og mærke på den fede måde og en vin med en imponerende nerve og friskhed med tanke på det almindeligvis solrige og i 2017 særdeles varme klima. Masser af mørk og tørret frugt (læs brombær og blommer), men også ribs og citrus som væves sammen med sorte oliven, røgelse og sød hvid piberøg. Fyldig, lettere urtet og så lige med netop det tanninske bid, der skal til for at sikre, at det hele ikke bliver alt for mættende.