I Løgismose er vi meget stolte over vores samarbejde med den danske chokolade-verdensmester Mikkel Friis-Holm, som gang på gang høster priser og anerkendelse ved International Chocolate Awards – Verdensmesterskaberne i chokolade. I fællesskab med vores gastronomiske udviklingschef David Johansen og Nordre Toldbods chefkonditor Nynne Dyhrberg har Mikkel Friis-Holm lavet et blend, som er reserveret eksklusivt til Løgismose.
Kakaobønnerne til blendet leveres af to økologisk certificerede kooperativer i Nicaragua. Halvdelen af blendet, ”Oro”, kommer fra kakaotræer i det nordøstlige hjørne op mod Caribien, fra Mellemamerikas største naturreservat Bosawas. Den anden halvdel af blendet, O’Payo, stammer fra træer nær Waslala i højlandet i La Dalia regionen i den centrale del af Nicaragua. Området er med sine køligere temperaturer ikke klassisk kakaoland, men de køligere temperaturer sikrer en langsom vækst og resulterer i en kakao med en frugtig, frisk og let profil, som komplementerer Oro’ens mere bløde, runde, nøddeagtige og intense kakaosmag på fornem vis.
Ifølge den officielle definition består mørk chokolade af kakaobønner, sukker, evt. vanilje og lecitin, og skal have et kakaotørstofindhold på mindst 43%, hvoraf de 26% skal være kakaosmør.
Løgismoses Nicaragua Mørk Chokolade 68% indeholder – som navnet antyder – 68% kakaotørstof og består i al sin renhed kun af kakaobønner, sukker, og lidt kakaosmør.
Tilgængelig og imødekommende chokolade med en frugtig syre og god krop. Kompleks og nuanceret med en fin balance mellem citrus og grøn syre og den let krydrede og klassiske, uforfalskede smag af kakao.