• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Samarbejde med Dyrenes Beskyttelse

I samarbejde med Dyrenes Beskyttelse har Løgismose sat sig langsigtede og ambitiøse dyrevelfærdsmålsætninger. 

Blandt andet blev Løgismose kyllingen den første udenlandsk producerede kylling, som blev godkendt og certificeret under mærket ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”. Sortimentet som bærer mærket tæller blandt andet kyllingeprodukter, mejeriprodukter og oste, som alle kan findes i Netto i hele landet.  

 

Dyrenes beskyttelse anbefaler

Løgismose var den første mejeriproducent, der levede op til kravene i dyrevelfærdsmærket 'Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse'.

Løgismose lancerede i 2016 en ny mejeriserie, der giver forbrugerne mere end bare økologi. Her er der fokus på både dyrevelfærd, naturen og den gode smag. Mejeriserien fra Løgismose sætter nye standarder for dyrevelfærd i mælkeproduktionen, eksempelvis vil tyrekalve i mælkebesætninger ikke blive aflivet efter fødsel og køerne vil også få mere plads i stalden og god plads ved foderbordet.

 

Pressemeddelelse i forbindelse med samarbejdet med Dyrenes Beskyttelse
København, 5. marts 2016 – sender Løgismose Danmarks første mælk på gaden med mærket 'Dyrenes Beskyttelse anbefaler'. Løgismose har gennem de seneste måneder arbejdet tæt sammen med fire landmænd om at udvikle den nye mælk, hvor dyrevelfærd er i centrum. Dermed får forbrugerne mulighed for at vælge dyrevelfærd til, når der skal vælges mejeriprodukter. Samtidig løfter mælken og mærket dyrevelfærd i Danmark.

"Vi arbejder med forskellige interesseorganisationer omkring dyrevelfærd, herunder Dyrenes Beskyttelse, for hele tiden at sikre, at dette er et fokusområde. Derfor var vi heller ikke i tvivl om, at vi skulle lancere en mælk, hvor køernes velfærd er i højsædet. Vores mejeri var et af de første i Danmark, der omlagde til økologi, og nu tager vi skridtet videre for at højne kvaliteten yderligere", siger Steen Aalund Olsen, COO hos Løgismose Meyers.

Jan og Geralda Bloten har produceret mælk siden 1993 på deres gård, Østerlund, ved Gudbjerg på Fyn. Målet er at få en biodynamisk produktion. Derfor ligger Løgismoses nye mælkeprojekt i tråd med fremtidsplanerne på Østerlund.

"Vi er utrolig stolte over at være blevet en del af Løgismoses mælkeprojekt. Det hele giver mening. Når vores Jersey-køer får lov til at spise markens vilde blomster og urter, giver det smag til mælken. Den varierende kost som vores køer får, har naturligvis en direkte påvirkning på smagen. Farven er også fantastik med sin flødegule farve. Sådan skal det være. Det er jo naturligt", siger Geralda og Jan Bloten fra gården Østerlund på Fyn.

Dyrenes Beskyttelse stiller store krav til nyt mærke
Selve godkendelsen af producenten sker på baggrund af en række kontrolbesøg af besætningen og indebærer, at Dyrenes Beskyttelse mindst en gang om året kontrollerer, at besætningens dyrevelfærd er i top.

"Dyrenes Beskyttelse glæder sig over den eksplosive udvikling der er i efterspørgslen efter fødevarer, der har god dyrevelfærd. Derfor er det vigtigt, at forbrugerne nemt kan identificere de varer, der har god dyrevelfærd. Lanceringen af Dyrenes Beskyttelses mærke 'Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse' på mælk er et led i denne strategi", siger Britta Riis, direktør hos Dyrenes Beskyttelse.

Dyrenes Beskyttelse stiller krav om, at alle tyrekalve, der fødes i besætningen, skal opdrættes i Danmark. De må ikke eksporteres til udlandet eller aflives umiddelbart efter fødslen, som det er praksis i mange malkekvægsbesætninger.

Britta Riis fortsætter: "Det glæder os derfor, at mejerierne og landmændene har taget godt imod mærket, og der er en stor interesse for at få mærket på mejeriprodukter og få det ud til forbrugerne. Det ultimative mål for Dyrenes Beskyttelse er at velfærden for dyrene forbedres. I forhold til mælk har det den meget konkrete effekt, at producenterne ikke må aflive tyrekalvene ved fødslen."

Der stilles en lang række krav om udearealer, opstaldning, kælvning, foder og vand, sygdoms- og sundhedskontrol m.m.

Læs mere om Løgismose mælkeserien hos Dyrenes Beskyttelse

Løgismose kyllingen anbefales af Dyrenes Beskyttelse

Læs mere om Løgismose kyllingen hos Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes beskyttelse anbefaler løgismose kylling