• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Samarbejde med Dyrenes Beskyttelse

I samarbejde med Dyrenes Beskyttelse har Løgismose sat sig langsigtede og ambitiøse dyrevelfærdsmålsætninger. 

Blandt andet blev Løgismose kyllingen den første udenlandsk producerede kylling, som blev godkendt og certificeret under mærket ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”.

Sortimentet som bærer mærket tæller blandt andet kyllingeprodukter, mejeriprodukter og oste, som alle kan findes i Netto i hele landet.  

 

Løgismose var den første mejeriproducent, der levede op til kravene i dyrevelfærdsmærket 'Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse'.

I 2016 lancerede vi en mejeriserie, der giver forbrugerne mere end bare økologi, men hvor der er fokus på både dyrevelfærd, naturen og den gode smag. Mejeriserien satte nye standarder for dyrevelfærd i mælkeproduktionen, eksempelvis aflives tyrekalve i mælkebesætninger ikke efter fødslen, ligesom køerne har mere plads i stalden og god plads ved foderbordet. 

Løgismose samarbejder med Dyrenes Beskyttelse
5. marts 2016 sendte vi Danmarks første mælk på gaden med mærket 'Dyrenes Beskyttelse anbefaler', efter flere måneders tæt samarbejde med fire landmænd om at udvikle den nye mælk, hvor dyrevelfærd er i centrum. Mælken er en del af vores mejeriserie, der giver dig og andre forbrugere mulighed for at vælge dyrevelfærd til, når der skal handles og som samtidig sætter fokus på dyrevelfærd i Danmark.

Vi arbejder til stadighed med forskellige interesseorganisationer omkring dyrevelfærd, herunder Dyrenes Beskyttelse, for hele tiden at sikre, at dette er et fokusområde. Løgismose Mejeri var et af de første i Danmark, der omlagde til økologi, og med samarbejdet med Dyrenes Beskyttelse højner vi kvaliteten yderligere.

Jan og Geralda Bloten har produceret mælk siden 1993 på deres gård, Østerlund, ved Gudbjerg på Fyn. Målet er at få en biodynamisk produktion og derfor ligger mælk anbefalet af Dyrenes Beskyttelse godt i tråd med planerne på Østerlund.

"Vi er utrolig stolte over at være en del af Løgismoses mælkeprojekt. Det hele giver mening. Når vores Jersey-køer får lov til at spise markens vilde blomster og urter, giver det smag til mælken. Den varierende kost som vores køer får, har naturligvis en direkte påvirkning på smagen. Farven er også fantastik med sin flødegule farve. Sådan skal det være. Det er jo naturligt"

– Geralda og Jan Bloten fra gården Østerlund på Fyn.

 

Dyrenes Beskyttelse stiller store krav til nyt mærke
Selve godkendelsen af producenten sker på baggrund af en række kontrolbesøg af besætningen og indebærer, at Dyrenes Beskyttelse mindst en gang om året kontrollerer, at besætningens dyrevelfærd er i top.

"Dyrenes Beskyttelse glæder sig over den eksplosive udvikling der er i efterspørgslen efter fødevarer, der har god dyrevelfærd. Derfor er det vigtigt, at forbrugerne nemt kan identificere de varer, der har god dyrevelfærd. Lanceringen af Dyrenes Beskyttelses mærke 'Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse' på mælk er et led i denne strategi" – Britta Riis, direktør hos Dyrenes Beskyttelse.

Dyrenes Beskyttelse stiller krav om, at alle tyrekalve, der fødes i besætningen, skal opdrættes i Danmark. De må ikke eksporteres til udlandet eller aflives umiddelbart efter fødslen, som det er praksis i mange malkekvægsbesætninger.

"Det glæder os derfor, at mejerierne og landmændene har taget godt imod mærket, og der er en stor interesse for at få mærket på mejeriprodukter og få det ud til forbrugerne. Det ultimative mål for Dyrenes Beskyttelse er at velfærden for dyrene forbedres. I forhold til mælk har det den meget konkrete effekt, at producenterne ikke må aflive tyrekalvene ved fødslen." – Britta Riis

Der stilles en lang række krav om udearealer, opstaldning, kælvning, foder og vand, sygdoms- og sundhedskontrol m.m.

Læs mere om Løgismose mælkeserien hos Dyrenes Beskyttelse

Løgismose kyllingen anbefales af Dyrenes Beskyttelse

Læs om anbefalingen

Find mejeriprodukter fra Løgismose med Smagen af Frihed i Netto

Se hele sortimentet