• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Løgismose oste

De bedste og mest velsmagende fødevarer skabes i tæt samspil med naturen. Hos Løgismose arbejder vi for at alle vores produkter skal afspejle den holdning.

Løgismose håndværksoste 

Løgismose håndværksoste er udviklet i et samarbejde mellem passionerede mejerister og vores kokke med en fælles vision om at skabe gode håndværksoste med fokus på smag, holdning og håndværk.

Ostene byder hver især på godt dansk håndværk og er alle et fornemt udtryk for den stolte tradition, der er for at fremstille ost i Danmark.

I serien finder du:

  • Knas
  • Mild rødkit
  • Modnet Hvidskimmel
  • Lagret Maribo

FYNSK RYGEOST

Løgismose er nok især kendt for sin fynske rygeost, hvortil der er stolte traditioner. Opskriften er fra 1936 og stammer fra den første mejeribestyrer, Niels Ullerups, mor. Hun lavede osten på sødmælk og røg den over havrehalm af sorten Dula, der har lange strå og et højt indhold af olie. Når halmen varmes op til 80 grader, udvikler den en kraftig, tæt gul røg, som giver osten farve og en let åleagtig smag.

Siden hen er der kommet andre klassikere til; salattern, blå ost, Havarti, brie og ikke mindst vores nye danske håndværkskoste; Knas, Let Knas og Mild Rødkit.

DANSK OSTEHÅNDVÆRK OG GOD VIN

Slip vinene løs og server ikke bare rød, men også hvid og rosévin til ostebordet. Mange oste, særligt de faste, kan ledsages af flere vintyper, som på hver deres måde fremhæver ostenes kvaliteter.

Læs mere om ost & vin

De fleste oste fremstilles og modnes på Løgismose Mejeri i Allested-Vejle, men også Sønderhaven Gårdmejeri, Nørup Mejeri og Bornholms Andelsmejeri hjælper os med at producere håndværksoste

Ost på brunchbordet

Sæt skeen i økologisk skyr og nyd en lun speltbolle med økologisk smør og Maribo-ost og marmelade med 66% frugt, eller en tyk skive økologisk lys eller mørk pålægchokolade – eller nogle af alle de andre lækkerier.

Få inspiration til brunch

Ost til tapas

Hapsere, sharefood, tapas, fingerfood – kært barn har mange navne, men det handler i alle tilfælde om mad, der er nemt at spise med fingrene og som du har lyst til at dele med andre – gerne over et glas vin eller en iskold pilsner.

Få inspiration til tapas