• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Ost og marmelade

De bedste og mest velsmagende fødevarer skabes i tæt samspil med naturen. Hos Løgismose arbejder vi for at alle vores produkter skal afspejle den holdning.

Nyhed: Løgismose håndværksoste 

Løgismose håndværksoste er udviklet i et samarbejde mellem passionerede mejerister og Løgismoses kokke med en fælles vision om at skabe gode håndværksoste med fokus på smag, holdning og håndværk.

Løgismose Knas, Let Knas og Mild Rødkit byder hver især på godt dansk håndværk og er alle et fornemt udtryk for den stolte tradition, der er for at fremstille ost i Danmark.

Læs mere om ostene ved at klikke på dem her

løgismose håndværksoste udskåret på skærebræt

DÆK ET OSTEBORD MED SMAGEN AF KVALITET

Produkter fra Løgismose i Netto er fremstillet med høje krav til smag, holdning og håndværk. Denne ambition kan du blandt andet møde i vores serie af oste til morgenbordet, frokosten og madlavning.

Skæreostene, vores fynske rygeost fra mejeriet ved Allested-Vejle og vores Blå ost byder hver især på godt dansk håndværk og er alle et fornemt udtryk for den stolte tradition, der er for at fremstille ost i Danmark.

Nyd ostene på morgenbordet, til tapasanretningen eller som en oplagt del af årets forestående julefrokoster.

Løgismose Oste i Netto

Sommelierens anbefaling

Ost & vin – en uovertruffen kombination

Knas og Let Knas: Med ostens salt-søde, fyldige smag er der flere gode muligheder indenfor vinens verden som match til. Prøv f.eks. en frugtig italiensk Ripasso eller en Grenache-domineret vin fra Rhônedalen, hvis det skal være rødvin. Hvis det skal være hvidvin prøv da en fadlagret Chardonnay fra Bourgogne, Sydafrika eller Californien. Mild Rødkit: Den let pikante og cremede smag gør osten særligt velegnet til frugtige hvidvine f.eks. på druerne Gewürztraminer, Pinot Gris eller Riesling, og vinen må gerne have en snert af sødme. Skal det være rødvin passer en let italiensk Barbera eller en Beaujolais glimrende til og gerne serveret let afkølet.

Vinen til ost i Netto

Fynsk rygeost

Løgismose er nok især kendt for sin fynske rygeost, hvortil der er stolte traditioner. Opskriften er fra 1936 og stammer fra den første mejeribestyrer, Niels Ullerups, mor. Hun lavede osten på sødmælk og røg den over havrehalm af sorten Dula, der har lange strå og et højt indhold af olie. Når halmen varmes op til 80 grader, udvikler den en kraftig, tæt gul røg, som giver osten farve og en let åleagtig smag.

Siden hen er der kommet andre klassikere til; salattern, blå ost, Havarti, brie og ikke mindst vores nye danske håndværkskoste; Knas, Let Knas og Mild Rødkit.

 

Gode oste kræver godt tilbehør

Lær opskrifterne her