• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Ost og marmelade

De bedste og mest velsmagende fødevarer skabes i tæt samspil med naturen. Hos Løgismose arbejder vi for at alle vores produkter skal afspejle den holdning.

Nyhed: Løgismose håndværksoste 

Løgismose håndværksoste er udviklet i et samarbejde mellem passionerede mejerister og Løgismoses kokke med en fælles vision om at skabe gode håndværksoste med fokus på smag, holdning og håndværk.

Løgismose Knas, Let Knas og Mild Rødkit byder hver især på godt dansk håndværk og er alle et fornemt udtryk for den stolte tradition, der er for at fremstille ost i Danmark.

Sommelierens anbefaling

Ost & vin – en uovertruffen kombination

Løgismose Mild rødkit

Rødkit-ost har ofte frugtige undertoner med let sødme og hertil passer en hvidvin med tydelige og modne frugttoner, f.eks. Løgismose Bag-In-Box hvidvin.

Løgismose Brie

En mild ost med cremet konsistens, som både an ledsages af en rund og ikke for kraftig og frugtpræget rødvin som Løgismose Bag-In-Box rødvin.

Løgismose Let Knas

Denne Gouda-inspirerede ost er glimrende til rødvine, som har en rig frugtsmag uden at være udtørrende, f.eks. Løgismose Rød No. 01.

 

Prøv kombinationen

Rygeost og Hvid No. 01

De markant røgede toner i Løgismose Rygeost harmonerer smukt med tonerne af egetræ i Hvid No. 01, og ostens friskhed passer til vinens fine citrustoner.

Læs mere

Fynsk rygeost

Løgismose er nok især kendt for sin fynske rygeost, hvortil der er stolte traditioner. Opskriften er fra 1936 og stammer fra den første mejeribestyrer, Niels Ullerups, mor. Hun lavede osten på sødmælk og røg den over havrehalm af sorten Dula, der har lange strå og et højt indhold af olie. Når halmen varmes op til 80 grader, udvikler den en kraftig, tæt gul røg, som giver osten farve og en let åleagtig smag.

Siden hen er der kommet andre klassikere til; salattern, blå ost, Havarti, brie og ikke mindst vores nye danske håndværkskoste; Knas, Let Knas og Mild Rødkit.

 

Gode oste kræver godt tilbehør

Lær opskrifterne her