• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Mortensaften

Hvert år 10. november på Mortensaften spiser vi gås eller and, men lidt kender vi til Morten. Historien tager os tilbage til 300-tallet i Tours, hvor Morten både hjalp fattige og helbredte de syge. Rygtet om Mortens store hjerte rygtedes hurtigt, og befolkningen ville udpege ham til biskop. Det ville Morten ikke, og han gemte sig i en gåsegård. Det var gæssene ikke glade for, de skræppede og røbede derved Mortens gemmested. Morten blev udnævnt til biskop og som hævn, befalede han, at alle hustande skulle spise gås mindst én gang om året. I Danmark spiser størstedelen and fremfor gås, da andens størrelse og samt pris passer bedre til danskerne.

I Netto og her på løgismose.dk finder du finder alt det, du måtte have brug for til Mortensaften. Vi guider dig til alt fra tilberedning af and, de brunede kartofler, idéer til tilbehør, samt til vinene, du bør servere til det herlige måltid.

Delikat og fuld af smag

Frilands-Berberi-and

Vores frilands Berberi-ænder kommer fra Loire-dalen i Vestfrankrig langs Atlanterhavets kyst, hvor man har opdrættet ænder siden 1600-tallet. Ænderne har adgang til det fri og lever på græsmarker med skygge fra de er max. 42 dage. Her lever de af 100% vegetabilsk foder og slagtes først efter ca. 90 dage. Berberi-ænder har mere brystkød og knap så meget fedt, som almindelige ænder. Mørkt, meget delikat og saftigt kød med masser af smag!

Få opskriften på den perfekte and

And eller gås, den skal som bekendt fyldes godt med svesker, æbler og også gerne kastanjer og siden serveres med brunede kartofler og lun rødkål. Et glædesmåltid, der lader en øve sig på julemenuen og tage herligt forskud på julen. 

Den perfekte and

Confit de Canard

Løgismose vin i Netto

Enkle franske kvalitetsvine udviklet af Løgimoses sommelier

Læs mere

 

 

Rødkål

Syltet grønt

Økologisk oksekød

Hvis du leder efter et alternativ til Mortensaften anden, kan du finde vores udskæringer af økologisk oksekød på hylderne i Netto.

Læs mere

Chokolademousse

Gateau Michaud med yoghurtsorbet