• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Løgismose økologisk mel

De bedste og mest velsmagende fødevarer skabes i tæt samspil med naturen. Hos Løgismose arbejder vi for, at alle vores produkter skal afspejle den holdning.

Løgismose økologisk mel

I Løgismose bruger vi kun det bedste korn til fremstillingen af vores økologiske melserie. Efter høst males og pakkes melet på Bornholm. De fleste varianter er malet på stenkværn, hvorved vitaminer, mineraler, proteiner og fibre, der sidder i hvedens kim og klid, bedst bibeholdes.  

Vores melserie er udviklet til alle bage-formål, og du kan finde serien i Netto i hele landet.

Dyk ned i vores bageunivers og find masser af tips og tricks samt skønne opskrifter på økologisk bagværk.

Løgismose økologiske melserie

BAG MED LØGISMOSE MELSERIE

 

Teboller

"Kærne"rugbrød

Sandwichboller

Koldhævet speltbrød bagt i gryde

GRYDEBRØD MED SKYR, ØL OG SPELTKERNER

Koldhævet ølandshvedebrød

Løgismoses bageråd:

  • Brug mel af høj kvalitet! Et brød er ikke bare et brød – det kan ikke blive bedre end melet, det er bagt af.

  • Brug mere vand. Dejen må gerne være våd. Det giver en bedre struktur og et saftigt brød. 

  • Ælt dejen i intervaller. Rør dejen godt igennem 4-5 minutter og lad den hvile i 5-10 minutter. Gentag dette mindst 2 og gerne 4-5 gange inden dejen skal hvile på køl. Det giver en god krumme og et saftigt brød.
  • Bag ved høj temperatur. Varm ovnen op til ca. 240° varmluft og bag brødet i ca. 10 min. Sænk temperaturen til ca. 180°. Dette giver en smagfuld og sprød skorpe. 

  • Koldhæv dejen. Koldhævning giver dejen tid til at udvikle mere smag og en bedre struktur. Det gør også at du skal bruge mindre gær.

  • Brug termometer flere gange i processen. Under hævning skal koldhævede deje, der skal hæve i 10-12 timer, helst holdes på 24° eller derunder. Når brød og boller tages ud af ovnen, skal de være 95-100°.  Det sikrer at brødet er færdigbagt og ikke bliver hverken klægt og tørt.

  • Øvelse gør mester. Lær meltyperne at kende og find ud af, hvornår balancerne er perfekte. Især forholdet mellem vand og mel. Der er kun en vej og det er træning. Men det gør ikke noget – det er nemlig fantastisk at bage!

LÆR AT BAGE MED LØGISMOSE MEL

MED Øl, SKYR OG KOGTE SPELTKERNER

GRYDEBRØD

Når du bager brød i en gryde, får du skabt en damp, der kan sammenlignes med en professionel bageovn. Det giver brødet en bedre hæveevne samt en hårdere og mere sprød skorpe.

Se opskriften her