• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

HISTORIEN OM LØGISMOSE BAG-IN-BOX

Løgismose bag-in-box er blevet en dansker-darling!

Vi ville skabe en let drikkelig vin med den franske sans for balance og friskhed, en vin der fremmer lysten til et glas mere, en vin man aldrig bliver træt af at drikke. Som en klog vinmager engang sagde: ”Det er nemt at skabe få flasker af den fineste vin, det svære ligger i at skabe mange flasker fin vin”.

God vin til demokratiske priser

Det var fra den ene yderlighed til den anden. Til hverdag serverede jeg fine, kostbare vine i selskab med hummer, trøfler og caviar og nu sad Christian Grønlykke overfor mig og spurgte, om jeg ikke ville hjælpe ham med at udvikle tre vine, der skulle sælges i 3 liters papkartoner i Netto.

Selvom Christian længe havde været afvisende overfor idéen, kunne han godt se dens berettigelse ud fra Løgismoses strategi om at spidskompetencen indenfor mad og vin, skulle gøres tilgængelig for langt flere end de gæster, der hvert år kom i butikken på Nordre Toldbod eller på Kong Hans og Falsled Kro. Kvaliteten skulle gøres relativ, og det handlede om at levere, eller nærmere overlevere, i forhold til prisen. Det var i alt sin enkelthed kongstanken – nu skulle den bare gøres levende.

Kyllingen var første skridt, og vine var netop klar til at springe fra tegnebrættet, da jeg sagde ja til at tage med Christian til Sydfrankrig, hvor han havde udset sig en leverandør, han turde betro opgaven. Løgismose var skrevet ud over det hele på vinene, og kravene til kvalitet og kontinuitet var derfor høje. Med udgangspunkt i en række rene prøver, smagte vi og blandede indtil vi nåede punktet hvor kvaliteten pludselig tager et kvantespring, selv om man kun justerer ganske lidt.

PAPVIN FOR FEINSCHMECKERE

Kort efter vinene landede på Nettos hylder i starten af 2012 kom den første anmeldelse af rødvinen. ”Papvin for feinschmeckere” var overskriften og Niels Ehler fra Jyllands-Posten gav vinen 6 stjerner med de rosende ord ”En vin, der først og fremmest udmærker sig ved en balance, akkuratesse og delikatesse, der er en langt dyrere vin værdig”. I 2016 blev hvidvinen anmeldt af Thomas Ilkjær i Politiken med overskriften ”Løgismose løber med sejren i stor bag-in-box test” og kommentaren ”godt skruet sammen med vinøs fremtoning og fin balance” og igen i januar 2017 gav Anders Halskov-Jensen fra Jyllands-Posten hvidvinen 5 stjerner.

 

Se alle Løgismose vine i Netto

Læs mere her