Hvad blev der af Løgismose Kyllingen?

Derfor finder du nu to slags kyllinger i køledisken

Måske har du for nylig været på udkig efter vores Løgismose Kylling og undret dig over at finde en ny variant i køledisken; Løgismose Frilandskylling. Hvad blev der er Løgismose Kyllingen? Bare rolig, den eksisterer stadig.

I Frankrig har der raset en fugleinfluenza i skovene omkring, hvor vores kyllinger normalt lever og vokser op i fuld frihed. Influenzaen rammer i langt størstedelen af tilfældene ænder, og ikke kyllinger. Men for at være på den sikre side slagter man alle fuglearter i en radius af 1 km og ingen fugle i en radius af 20 km fra tilfældet må eksporteres.

Da skovområdet er på størrelse med ca. 2/3 af Jylland er der stadig store områder uden nogen tilfælde af fugleinfluenza, hvor ænder og kyllinger stadig lever frit og i bedste velgående. Du kan derfor stadig finde Løgismose Kyllingen i køledisken, men i langt færre antal end normalt.

For at du ikke skal gå forgæves indtil fugleinfluenzaen er 100 procent bekæmpet, har vi derfor valgt at lade samme kyllingerace vokse op på indhegnet friland - altså ikke i fuld frihed, men stadig med masser af adgang til frisk luft og grus under kyllingefødderne. Og Løgismose Frilandskyllinger lever stadig minimum 81 dage før de slagtes og fodres med naturlig GMO-fri (99,1 %) foder, som de plejer, ligesom de har 3 hjerter i det statslige Dyrevelfærdsmærke og selvfølgelig er mærket med det franske Label Rouge.

Så snart vores franske kyllinge-landmænd får grønt lys fra myndighederne, opdrætter vi igen alle vores kyllinger i fuld frihed og så skal vi blot have 89 dages tålmodighed inden de igen kan findes i køledisken. 

Du kan finde Løgismose Frilandskylling hel og i udskæringer, i Netto i hele landet. 

 Vi håber du vil tage godt imod den.

Løgismose Frilandskyllinger lever stadig minimum 81 dage før de slagtes og fodres med naturlig GMO-fri (99,1 %) foder, som de plejer, ligesom de har 3 hjerter i Dyrevelfærdordningen og selvfølgelig er mærket med Label Rouge.