SMAGEN AF FRIHED

De bedste og mest velsmagende fødevarer skabes i tæt samspil med naturen. Dyr hører nu engang til i det fri og ikke indelukket i en hal. Derfor arbejder vi hos Løgismose også for at alle vores produkter skal afspejle den holdning. I vores Smagen af Frihed-serie finder du både kød- og mejeriprodukter.

 

Find Smagen af Frihed i Netto


Vores Smagen af Frihed økologiske mejeriserie, bestående af alt fra mælk til fløde, smør, yoghurt, tykmælk og kærnemælk er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse fordi de opfylder kravene til god dyrevelfærd; tyrekalvene må ikke aflives umiddelbart efter fødslen, køerne skal have mere plads i stalden og god plads ved foderbordet, koen og kalven skal være sammen mindst 24 timer efter kælvning samt naturligvis at køerne skal på græs om sommeren. Det betyder alt sammen, at du ikke kun kan nyde din mad og drikke med god samvittighed, men at du også får en ekstra god smagsoplevelse ud af det. Smagen af frihed.

Du kan finde Smagen af Frihed-serien i Netto i hele landet.

Find nærmeste Netto-butik

 

Bedre dyrevelfærd

Fødevarestyrelsen har lanceret en ny dyrevelfærdsordning – Bedre Dyrevelfærd. Ordningen skal først og fremmest forbedre velfærden for grise og kyllinger. 

99% af de kyllinger, der sælges i Danmark, har levet et kummerligt liv med mangel på plads og har sandsynligvis aldrig oplevet friluft eller set solen. Ikke desto mindre – eller måske netop på dette grundlag – har danskerne en stærkt voksende interesse for øget dyrevelfærd.  

En analyse fra Dyrenes Beskyttelse viser, at 62 procent af danskerne er villige til at betale ekstra for en kylling, der har levet et liv i det fri.

Med dyrevelfærdsordningens 1, 2, 3 velfærdshjerter gør Fødevarestyrelsen det mere overskueligt for dig og andre forbrugere at navigere rundt i velfærdsmærkater og købe den kylling, der har levet et liv i ve og vel.

En kylling med 3 hjerter har haft meget plads at boltre sig på, adgang til et stort og attraktivt udeareal, vokset langsomt og generelt levet et liv under fin kontrol og gode forhold. Hos Løgismose er vi derfor meget stolte over og glade for, at vores Løgismose Kylling lever op til hele 3 velfærdshjerter.

Vores franske fritlevende kylling vokser langsomt, har højt til himlen, ubegrænset plads til at tage utallige støvbade, som kyllinger nu engang gør og kan selv gå tilbage til sit lille kyllingehus, når den har behov for det. Med andre ord er kyllingen opdrættet i fuld frihed og lever et rigt liv i skovene omkring Les Landes ved Pyrenæerne. 

Grundet kyllingens gode levevilkår er kødet saftigt, mørkt og fuld af smag. Løgismose kylling fås både som hel kylling samt udskåret i mindre stykker, der gør det nemmere for dig at købe og tilberede en kylling, der er opdrættet med rigtig god dyrevelfærd. 

Læs mere om Dyrevelfærdsmærket her