Mælk med god samvittighed

Nu kan du drikke al vores mælk anbefalet af Dyrenes Beskyttelse og med 3 dyrevelfærds-hjerter, fra bæredygtige kartoner. 

  

Al vores mejeri har nu smidt plastskruelåget og modtaget en ISCC-mærkning for bæredygtig emballage. Samtidig har vores drikkemælk opnået de tre statslige dyrevelfærdshjerter som supplement til flere års mærkning med ’Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse’.

 

3 hjerter for god dyrevelfærd

Vores mælk har gennem flere år kunnet bryste sig af mærkningen ’Anbefalet Af Dyrenes Beskyttelse’. Nu suppleres anbefalingen med de maksimale tre statslige hjerter for god dyrevelfærd på al vores mælk.

Læs mere om mærkningen

Vi startede Mælkebevægelsen med vores Gårdmælk Mini fra Kroghsminde og Læsbækgård – nu kan du møde de 3 dyrevelfærdshjerter og anbefalingen fra Dyrenes Beskyttelse på alle vores mælk.

Bæredygtig emballage

De brune kartoner til vores mælk har ikke længere plastskruelåg. Kartonerne produceres af træmasse fra de nordiske skove og plastmembranen er lavet af fyrretræsolie – et restprodukt fra papirproduktion. FSC-mærket sikrer, at der ikke fældes mere træ til emballagen, end skoven kan nå at reproducere og at dyr og planteliv beskyttes.

Læs mere her

Vi er stolte over, at vores mælk nu scorer toppoints på dyrevelfærd fra både statslig og privat side. Hos Løgismose arbejder vi – foruden smag og håndværk – altid med en stærk holdning til de produkter, vi fremstiller og importerer

- Mikkel Grønlykke, Kategori- og innovationschef i Løgismose

Læs hele pressemeddelelsen her

­

Vigtig milepæl i bæredygtig omstilling

Arbejdet med bæredygtighed og dyrevelfærd er en naturlig del af Løgismose og arbejdet førte i slutningen af 2020 til projektet ’Mælkebevægelsen’, hvor vores Gårdmælk Mini blev lanceret. 

Nu udvider vi projektet og i dag lever al vores mælk op til 4 afgørende forskelle:

  • Mærket med det statskontrolleret økologimærke

 

                     

  

#DYREVELFÆRD

ANBEFALET AF DYRENES BESKYTTELSE

I samarbejde med Dyrenes Beskyttelse har vi hos Løgismose sat os langsigtede og ambitiøse dyrevelfærdsmålsætninger. Blandt andet blev vores økologiske mejeriserie den første, som er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse, ligesom en del af vores oste og smør også bærer mærket.

Læs mere om mærkningen

­­

Skrappe krav til dyrevelfærd og miljøbevarelse

For at opnå de tre dyrevelfærdshjerter, stilles der særlige krav langt ud over gældende minimumslovgivning omkring bl.a. græsning, plads og velvære i stalden. Herudover stiller mærkningen fra Dyrenes beskyttelse som noget nyt skrappe krav til landmændenes arbejde med biodiversitet og miljøbevarelse.

Det er krav, der taler ind i vores mangeårige samarbejde med økologiske landmænd og -kvinder. Men også smagen ligger til grund for det økologiske fokus: 30% af mælken stammer nemlig fra økologiske Jersey-køer, som giver en særlig rund smagsprofil. 

Læs hele pressemeddelelsen her

 

ISCC- og FSC-mærket emballage

Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse

3 hjerter i Dyrevelfærdsmærket

Bliv inspireret af vores online univers

Lær mere om vores produkter i Netto. Find opskrifter, inspiration og meget mere.

Gå til siden