Bæredygtig emballage 

Bæredygtig emballage fra Løgismose

­

ET LILLE SKRIDT I EN BÆREDYGTIG RETNING

Klimabelastningen fra emballage fylder generelt meget lidt i det samlede klimaregnskab, men lidt har også ret. Derfor har vi fjernet skruelåget fra alle vores mejeri kartoner og kartonerne produceres nu af bæredygtig træmasse fra de nordiske skove, samt fremstilles vores emballagen til færdigretter af genanvendte flasker og bakker og består af min. 65% genanvendt plast. 

Bæredygtig fordi når ét træ fældes, plantes mindst tre nye. Vi startede den bæredygtige omstilling med de syrnede mælkeprodukter, inden turen gik videre til vores koldskålsvarianter og slutteligt hele vores mælkeserien, som blev konverteret til de nye kartoner i foråret 2021.

 

Vi er ikke de første, som vælger at gå i den her retning, men vi har en klar ambition om at blive de første, som når 100% i mål med at fjerne skruelåg af plast fra hylderne i dansk dagligvarehandel. Det at vise ansvarlighed for miljøet ved at minimere forbruget af plastik.

- Mikkel Grønlykke, Kategori- og innovationschef i Løgismose.

Læs pressemeddelelsen

­ 

Plastmembranen er lavet af bæredygtig plastik baseret på nordisk fyrretræsolie – et restprodukt fra papirproduktion. Derfor bærer kartonen nu både ISCC- og FSC-mærket.

ISCC-mærket

ISCC-mærket sikrer bl.a. at plastmembranen udvindes af nordisk fyrretræsolie, et restprodukt fra papirproduktion, og at der ikke anvendes landbrugsarealer til fremstilling af emballagen.

FSC-mærket

FSC-mærket sikrer, at der ikke fældes mere træ til emballagen, end skoven kan nå at reproducere, og at dyr og planteliv beskyttes. Faktisk plantes der minimum tre nye træer, når ét træ fældes.

Faktisk plantes hele tre nye træer, for hvert eneste fældede træ, og samtidig kræves det, at dyr og planteliv beskyttes.

 - Mikkel Grønlykke, Kategori- og innovationschef i Løgismose.

Læs pressemeddelelsen om bæredygtig emballage

Affaldssortering

På vores syrnede mælkeprodukter har vi desuden fjernet skruelåget, for at undgå unødvendig brug af plastik, og så du nemmere kan affaldssortere kartonen. Mælkekartonerne affaldssorteres som restaffald.

Bæredygtig emballage

Økologisk Tykmælk

Tykmælk er sødmælk syrnet med mælkesyrekulturer, blandt andre mælkesyrebakterien acidophilus, som menes af være særligt gavnlig for fordøjelsen og mavens naturlige flora af mælkesyrebakterier. Vores økologiske tykmælk er cremet og smagen rund og fyldig.

Læs mere her

cirkulær emballageløsning

færdigretter

Løgismose færdigretter er en del af en cirkulær emballageløsning. De fremstilles af genanvendte flasker og bakker og består af min. 65% genanvendt plast, hvorfor produktet varierer i naturlige farvenuancer. Bakkerne kaldes Evolve og er fra danske Faerch, der i 2020 vandt plastprisen.

se vores færdigretter her

­

Bedre dyrevelfærd

Smagen af frihed

De bedste og mest velsmagende fødevarer skabes i tæt samspil med naturen. Dyr hører nu engang til i det fri og ikke indelukket i en hal. Derfor arbejder vi hos Løgismose også for at alle vores produkter skal afspejle den holdning.

Læs mere her