Løgismose årgangsgløgg

Rød gløgg med fadlagret gløgg-ekstrakt fra 2020, fyldig rødvin, appelsiner, sød portvin og julekrydderier

Løgismose Årgangsgløgg 2021
Opvarm årgangsgløggen til 80 °C og servér den gerne med mandler og rosiner – samt et skvæt snaps hvis den skal varme særligt meget

Løgismose årgangsgløgg smages til med årets fadlagrede gløggessens. Gløggessensen spædes op år efter år, bliver bedre og bedre, og ændrer karakteren i det endelige produkt fra år til år. Gløggessensen består af appelsiner, varme krydderier og svesker, der overhældes med spiritus.

Smagte du vores årgangsgløgg sidste år? Sådan laver vi Løgismose Årgangsgløgg 2021!

 

I år blandes gløggessens fra sidste år i ren spiritus sammen med julekrydderier, som vi i år rister af for en dybere og mere intens smag, samt appelsinskal, rosiner og svesker.

Derefter får gløggessensen lov til at trække, inden den blandes med rødvin og ca. halvanden måned før jul, hældes på træfade og derefter på flaske, så du kan finde den på hylden op til jul.

I foråret blandede vi basen, som skal danne grundlag for dette års gløgg – og i år begynder ''årgangsgløgg'' for alvor at give mening, fordi vi kan tilføje gløggessensen fra sidste års produktion. Se med i videoen når gastronomisk udvikler & kok Magnus Sonne, fortæller hvordan Årgangsgløgg 2021 bliver til.

I videoen længere nede på siden, kan du se hvordan Årgangsgløggessensen bliver til. Det er nemlig sådan at vi hvert år lader en smule af basen være, så den kan stå og lagre og trække smag til næste forår, hvor basen spædes op igen med nye krydderier, svesker og appelsiner.

På den måde vil smagen udvikle sig og der vil altid være en smule af den oprindelige base i årets gløgg, så hvert år får smagen af dette års jul.

Til november kan du finde Løgismose Årgangsgløgg i Netto i hele landet.

Sådan laver vi Løgismose Årgangsgløgg

 

  • Essensen til Løgismose Årgangsgløgg består af appelsiner, svesker, kanel, nelliker, allehånde, muskatnød, anis og hvid peber, som blandes i ren spiritus og derefter får lov at trække, inden den ca. halvanden måned før jul, hældes på træfade og derefter på flaske. 

 

  • I foråret blandede vi essensen, som skal danne grundlag for dette års gløgg – og for alle fremtidige Årgangsgløgg!  

 

  • Det er nemlig sådan at vi hvert år lader en smule af essensen være, så den kan stå og lagre og trække smag til næste forår, hvor essensen spædes op igen med nye krydderier, svesker og appelsiner 

 

  • På den måde vil smagen udvikle sig og der vil altid være en smule af den oprindelige gløgg-essens i årets gløgg, så hvert år får smagen af dette års jul. 

Lav din egen gløgg

Vores chefsommelier Thilde Maarbjerg giver her sit bud på julens gløgg, lavet helt fra bunden.

Få opskriften

Skal der æbleskiver til?

Vi giver dig opskriften på æbleskiver med æblekompot og marcipan.

Få opskriften