Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre spændende produkter
Pelassa Mario Vini, 43 Borgo Tucci, Montà, CN 12046, Italien
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Vi har længe været klar over, at de to entusiastiske brødre David og Daniele Pelassa tilhørte morgendagens stjerner, og at det kun var et spørgsmål om tid, før de ikke længere ville flyve under de internationale mediers radar.
Vi var derfor ikke overraskede, da britiske Decanter Magazine i august 2017 offentliggjorde resultatet af deres smagning af ”de bedste piemontesiske Nebbiolo-vine, der ikke bærer navnet Barolo og Barbaresco”. 72 vine deltog i smagningen og da de tre eksperter i panelet, Andrea Briccarello, Michael Garner og Susan Hulme, skulle pege på deres tre personlige favoritter, var Pelassa ’s Nebbiolo d’Alba SOT 2013 den eneste vin, som strøg til tops hos alle tre dommere.
Så voila: I følge Decanter kommer en af de bedste Nebbiolo-vine, der produceres udenfor Barolo og Barbaresco fra Brødrene Pelassa i den lille søvnige landsby Borgata Tucci i hjertet af Roero distriktet!
I Italien har de længe vidst, at brødrene producerede autentiske vine med en herlig "drinkability", men på forunderligvis var dette forblevet en national hemmelighed, lige indtil Decanter fik smag for vinen. Nu kan brødrene sælge mere end de producerer, og vi får udelukkende det, vi skal bruge, fordi vi troede på projektet lidt tidligere end de fleste andre.
Høsten er manuel og da vinstokkene står lige uden for døren, afstilkes og presses druerne mindre end 2 timer efter de er plukket. Vinifikationen sker traditionelt i rustfrit stål med adskillige overpumpninger (dèlastage) for at få fat i farven og de delikate aromaer, inden vinen skal videre over i store slovenske og mindre franske fade. Her modner den med hyppige efterfyldninger af fadene i 12 måneder, hvorefter den uden filtrering tappes på flaske og modner i endnu 12 måneder frem mod frigivelsen.
Endnu engang en herligt parfumeret vin hvor man virkelig fornemmer, at 2016 er et lykkeligt år for Pelassa. En smukt blomstrende mosaik af modne brombær, hindbær og kirsebær til næsen, og derpå fin koncentration i munden hvor aromaerne fra de mørke bær smelter fint sammen med et velafstemt og sødmefyldt krydderi fra fadene. Middelfyldig og harmonisk med en delikat syre som bidrager med klasse og stil. En nærmest komplet Nebbiolo!
Pelassa-brødrene serverer den gerne til en jovial fondue eller sammen med hjemmelavet pasta dækket af en sugo, der har simret i mange timer. Hvis det skal være lidt mere raffineret, kunne man også ofre en rådyrfilet på vinen.
Årgang | 2016 |
Land | Italien |
Region | Piemonte |
Distrikt | Alba DOC |
Producent | Pelassa |
Vinmager | Daniele Pelassa |
Druer | Nebbiolo (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Syntetisk kork |
Antal flasker produceret | 15000 |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 14,0 % |
PH-værdi | 3,51 |
Restsukker | 1,0 g/l |
Syreindhold | 5,65 g/l |
Svovlindhold | 81 mg/l |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 12 måneder i store slovenske og mindre franske fade. |
Forventet holdbarhed | 4-6 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 15 - 17 °C |
Varenr.: | 215141 |
Vi tør godt uden at ryste på hånden udnævne de to entusiastiske brødre David og Daniele Palessa fra Azienda Vitivinicola Mario Pelassa til to af morgendagens stjerner.
Vi er i Piemonte i den søvnige landsby Borgata Tucci i hjertet af Roero distriktet, som i de senere år for alvor er begyndt at rivalisere vinene fra Barolo og Barbaresco.
De to brødre har været i gang i en halv snes år, og på det seneste er det lykkedes dem at skabe så dramatiske forbedringer i deres vine, at de i dag rivaliserer områdets bedste producenter.
Piemonte ligger i Nordvestitalien og er en af landets mest prestigefyldte vinregioner. Vinmarkerne ligger mellem Alperne i nordvest og Apenninerne i sydøst, og regionen udmærker sig ved at være domineret af lokale sorter som f.eks. Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Arneis og Cortese. Klimaet er gennemgående kontinentalt men præget af nærheden til bjerge, som begrænser nedbørsmængden. Stilmæssigt produceres en bred vifte af typer fra de tanninrige og længelevende vine fra Barolo, de saftige og friske Barbera vine, de lette hvidvine på Arneis og Cortese samt de søde, mousserende fra Asti på Moscato. En stor del af vinene i regionen produceres indenfor DOC og DOCG reglerne.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring