Dette er den første årgang fra Alberto Bianchi og Andrew Holve, der er det nye team hos Newton Wineyards. Og upåagtet at de har været vidt omkring hos blandt andre Ridge Vineyards, Cape Mentelle, Cloudy Bay Vineyard og Marchesi de Frescobaldi handler det fortsat om fortsat op skaleret californisk "Vin De Garde" fra de 69 ha. fordelt på mere end 110 forskellige såkaldte "blokke", som Newton efterhånden har fået skrabet sammen. Vine, som fortsat skabes i kærlighed til de franske forbilleder, og som - efter californisk målestok - udvikler sig smukt og længe på flaske.
Denne ufiltrerede Cabernet Sauvignon er skabt på frugt fra nogle af de legendariske skråninger i Napa Valley, nærmere bestemt omkring 80 forskellige små blokke, der ligger spredt ud over Spring Mountain, Mount Veeder og Yountville, og Alberto Bianchi beskriver 2016 som "en fantastisk årgang", hvor druerne overalt nåede "perfekt aromatisk og fenolisk modenhed uden alt for meget sukker" hvorefter det nærmest var en smal sag at producerede en vin, der på en gang var "lys, frisk og dybt koncentreret."
Druerne fra de forskellige blokke er høstet i perioden mellem den 21. september og 13. oktober og klaserne er først soigneret manuelt og derpå drue for drue af det nyindkøbte optiske sorteringsudstyr efter alle stilke er fjernet. Druerne har herefter svalt fået lov til at udvikle deres aromatiske kompleksitet i op til en uge forud for gæringen i rustfrit stål uden fremmede gærstammer. Herefter har den unge vin fået lov til at sætte sig i 3 uger inden den er taget fra skaller og kerner og fyldt på udelukkende franske fade, hvor den er modnet i 14 måneder frem mod aftapningen uden filtrering.
En dejlig nærmest letløbende Californisk Cabernet med tilstrækkeligt tørstof til at give vinens modne profil og aromatiske sødme kamp til stregen. Noter af blommer, kirsebær, solbær og solbærsylt som fint suppleres af friske og tørrede krydderurter samt cedertræ og vanilje fra fadlagringen. Helt bestemt dejlig nu, men sikkert også rar de næste 3-4 år.