Inglenook Estate er et af de historiske navne i Californien, som efter årtiers deroute i 1975 blev købt af den 5 dobbelte Oscar-vindende instruktør og producent af blandt andet den episke Godfather-trilogien Francis Ford Coppola og hans hustru Eleanor. De fik dengang godt nok hverken alle bygningerne eller retten til at bruge navnet, men det kom senere, og efter at have investeret svimlende summer og med massiv hjælp fra den berømte franske vinkonsulent Stéphane Derenoncourt er både de historiske bygninger og vinene blevet referencepunkter i den californiske vinindustri.
Dette er således en vin som delvis er produceret på frugt fra den historiske Cask Block, som første gang blev tilplantet i 1879 da den finske orlogskaptajn Gustave Niebaum slog sig ned i Rutherford med ambitioner om at producere vine der kunne konkurrere med Europas fineste. Cask Block, som lige siden starten har leveret frugten til Coppolas mest berømte vin Rubicon.
2016 som en nærmest perfekt årgang for Inglenook med ideelle vejrforhold lige fra knopperne sprang og hele sommeren frem mod efteråret hvor køligere temperaturer forlængede den sidste del af modningen og forøgede den aromatiske kompleksitet i frugten. Høsten startede i de tidlige morgentimer den 6. september og fortsatte i overvejende fint vejr frem til den 10. oktober, hvor de sidste druer kom sikkert i hus inden det for alvor blev efterår i Napa. Og vinen er da også blevet en af de hidtil mest imponerende fra vinmageren Philippe Bascaules, der nu er blevet headhuntet til selveste Château Margaux og dobbeltjobber med noget der ligner maksimal afstand mellem de 2 arbejdspladser.
De forskellige druesorter er sorteret afstilket, knust og vinificeret hver for sig i rustfrit stål efterhånden som de blev plukket. Og efterfølgende er de forskellige vine modnet 18 måneder i franske fade (50% nye) inden den endelige cuvée er sammenstukket i efteråret 2018 og tappet på flaske i januar 2019.
En fint fokuseret Cabernet med især solbær, sorte kirsebær og brombær, der bliver fint akkompagneret af lavendel, timian, det franskmændene kalder garrigue og så de sødere krydderier fra fadene. Aromatisk og fyldig tangerende det kraftige, med fin underliggende friskhed og velpolerede tanniner.