Insignia er sammen med den "almindelige" Cabernet Sauvignon og den særlige Cabernet fra Bachus Vineyard en af de hest store historiske vine fra Napa Valley. Den blev første gang produceret tilbage i 1974 efter at Joseph Phelps, der havde stået i spidsen for entreprenørselskabet Hensel Phelps Construction, valgte at kaste sig ud i et af de mere bemærkelsesværdige karriereskifte.
Insignia blev til i en periode, hvor Napa Valley var præget af masser af iværksætteri og optimistisk opfindsomhed, og den ankom på en vinscene, der var præget af mange forsagere. Her blev Insignia og Joseph Phelps en ledestjerne i det opsving, der var på vej, og senere, da en ung Robert Parker opdagede, at han kunne leve af vinanmeldelser, blev vinen et af advokatens californiske referencepunkter og en af de tidligste, som regelmæssigt begyndte at hoppe op på de dengang magiske 90 point.
Således er vinen blevet bedømt af Robert Parker og senere af hans disciple i samtlige årgange. Kun 5 gange (tilbage i 1980'erne) har den revet ned på de 90-point og hele 4 gange i 1991, 1997, 2002 og senest i 2007 er det lykkedes at indkassere de ultimative 100-point. Når Lisa Perrotti-Brown i oktober 2019 kaldte finalen i denne 43. udgave af vinen fra den lidt kølige og derfor mere friske 2016-årgang for "episk" og kvitterede med 99-point, var det derfor mere forventeligt end overraskende.
Vinen produceres i dag udelukkende på frugt fra egne parceller på Spring Valley Home Ranch uden for St. Helena. Her plukkes druerne i de tidlige morgentimer for at de kan nå hjem til gården inden solen begynder at bage for meget. Der sker en sortering inden alle stilke fjernes og druerne efter en delvis knusning bliver pumpet op i rustfri ståltanke, hvor mosten får lov til at trække koldt i op til 3 døgn inden den egentlige gæring får lov til at gå i gang. Vinen er derpå modnet 24 måneder i et miks af 100% nye franske fade fra Taransaud, Dargaud Jaegle, Demptos, Marcel Cadet og Sylvain frem mod det endelige sammenstik og aftapningen på flaske.
Deep garnet-purple colored, the nose is a little reticent to begin, needing a fair bit of coaxing to reveal beautifully beguiling notions of wild blueberries, warm blackberries, black currant cordial, cloves and cedar chest with nuances of camphor, yeast extract, charcuterie and candied violets. Medium to full-bodied, the palate has fantastic elegance and depth, revealing loads of subtle floral, black fruit and earthy layers with a firm, very finely grained texture and seamless freshness, finishing with epic length. -Lisa Perrotti-Brown.