Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre spændende produkter
Domaine Drouhin-Laroze 20 Rue Gaizot, 21220 Gevrey-Chambertin, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Caroline Drouhin er nu efter lykkelig barsel og efter at have fået tilføjet det lille ekstra efternavn Darlot tilbage i fuld vigør og det betyder blandt andet at der kommet nyheder til i det lille negociant foretagende som hun etablerede tilbage i 2007. Dels en spændende rød Bourgogne oppe fra Marsannay appellationen som i disse åer tiltrækker flere og flere af de etablerede stjernes og så denne Moulin a Vent som indfrier familiens længe nærede ønske om at få lov til at prøve kræfter med druen Gamay, for at se hvad der sker, når den som Caroline udtrykker det "bliver udsat for lidt burgundisk knowhow".
Der er tale om frugt fra en vinbonde, som ellers plejer at sælge frugten fra sine mere end 50 år gamle vinstokke til et af de store Bourgognehuse, men Caroline var kommet under vejrs med, at der var opstået uoverensstemmelser, og i foråret 2018 lykkedes det hende at lande en aftale om, at Laroze-de-Drouhin skulle stå for både høsten og vinfremstillingen mod betaling og levering af en hel del kasser af vinen.
Høsten fandt den 12. september, hvor klaserne blev lagt i plastkasser og derpå i kølebil transporteret de 120 km. op til Domaine Drouhin-Laroze kælder i Gevrey-Chambertin. Her skete der en soignering af klaserne inden de som traditionen byder blev forvandlet til vin sammen med stilkene i en lille rustfri stålfermenter(maceration carbonique) og herefter fulgte 10 måneders modning i brugte fade frem mod aftapningen på der fandt sted uden filtrering men med lakforsegling for ligesom at indikere, at der ikke var tale om en helt almindelig Moulin à Vent.
Det er en Beaujolais som det er lykkede at holde nede på 12,5% trods det relativt sene høsttidspunkt. En ganske mørk Beaujolais som behøver lidt tid inden den begynder at levere. I starten meget moden næsten likøragtig i sine aromaer, siden med stadig mere frugt, spændende urter og lidt søde krydderier fra den meget velafstemte fadlagring. Ikke voldsom men insisterende og efterhånden med både saftige kirsebær og hindbær og til sidst en nærmest dekadent parfume fra iris og duftrose. Efter en lidt tøvende start en uovertruffen fornøjelse!
Årgang | 2018 |
Land | Frankrig |
Region | Beaujolais |
Distrikt | Moulin-à-Vent |
Producent | Maison Laroze de Drouhin |
Vinmager | Philippe, Charlotte & Nicolas Drouhin |
Druer | Gamay (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Antal flasker produceret | 1500 |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 12,5 % |
Restsukker | 2,0 g/l |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 10 måneder på brugte fade. |
Forventet holdbarhed | 5-7 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 14 - 16 °C |
Varenr.: | 217766 |
Christine og Philippe Drouhin driver Domaine Drouhin-Laroze uden nogen forbindelser til Domaine Joseph Drouhin. Deres vine er i årevis hovedsageligt blevet solgt til en stribe gode restauranter i Frankrig, og de har derfor ikke været videre kendte i udlandet.
Men siden årtusinde skiftet - hvor Philippe tog over efter sin far Bernard - er kvaliteten steget støt, og han er nu i færd med at indfri de forventninger, som Bourgogne entusiaster med rette skal havde til et hus, som ejer mere end 5 ha. smukt eksponerede parceller med Grand Cru status.
Dertil kommer at familiens datter Caroline, som nu (efter lykkelig barsel) arbejder skulder ved skulder sammen med sin far siden 2007 har drevet en négociant virksomhed kaldt Laroze de Drouhin (Rosen fra Drouhin!), hvor hun sammen med vennen Hudelot Noella indgår aftaler med små betroede druedyrkere om, at de køber druerne og nok skal lave vinen forudsat, at de får lov til at følge med i markarbejdet og forudsat farmand Philippe må komme med på råd, såfremt der opstår tvivlsspørgsmål.
For tiden producerer den lille mikro négociant virksomhed 7 forskellige vine, 1 med Grand Cru status i Chambertin, 2 Village vine ligeledes fra Gevrey-Chambertin, 1 Village fra Nuits-Saint-Georges, 1 hvid og 1 rød generisk Bourgogne og som det seneste skud på stammen 1 vin fra den måske fornemste af Beaujolais kommunerne Moulin a Vent. (november 2020)
Beaujolais ligger i forlængelse af Bourgogne mod syd og hører administrativt til denne region trods den slående nærhed til Rhone dalen. Klimaet er lunt indlandsklima og jordbunden er varieret med tydelige indslag af granit især i nord. Hoveddruen er Gamay, men der er også små beplantninger af Pinot Noir, Chardonnay og Aligoté. Basis niveauet formes af Beaujolais og Beaujolais-Villages, mens topniveauet udgøres af de 10 cru'er, som refererer til selvstændige vinbyer med særligt karakterfulde vine. Beajolais Nouveau er en specialitet, der frigives hvert år i november efterfølgende høst og hurtig gæring af druerne. Beaujolais er gennemgående friske og aromatiske rødvine.
Moulin-a-Vent er en af de nordligste af de 10 cru'er i Beaujolais, og den særlige kombination af granit og mangan i jordbunden er unik for appellationen. Mangan er giftigt for vinstokkene, og væksten begrænses, så udbyttet ofte er betydeligt lavere end i de andre cru'er. Vinene fra Moulin-a-Vent er kendt for at være blandt de mest maskuline, tanniske og længelevende Beaujolaisvine. Vinmarkerne er orienteret mod syd og sydøst og druerne har optimale modningsvilkår. Vinene fremstilles på Gamay druen og gæres helt eller delvist efter Maceration Carbonique metoden. Nogle Moulin-a-Vent vine lagres endvidere på fad, trods det ikke er sædvane for Beaujolais.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring