Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre spændende produkter
La Spinetta, via Annunziata, 17, 14054 Castagnole delle Lanze AT, Italien
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Midt i al sin succes med Barolo, Barbaresco og Barbera glemmer Giorgio Rivetti ikke, at eventyret begyndte med Moscato, da han som ganske ung viste alverden, at den perlende friske sødmefulde vin fra Asti også kunne blive enestående, hvis man valgte udelukkende at arbejde med frugten fra gamle lavtydende vinstokkene plantet på de bedste sydvendte skråninger i Asti-provinsen.
Her i sin 42. årgang er den første Moscato fra én enkelt vinmark, Moscato d’Asti Bricco Quaglia, stadig en referencevin hvis historiske betydning næppe kan overvurderes, og selvom produktionen efterhånden er vokset til over 100.000 flasker er der stadig tale om en af de bedste, måske endda den bedste, Moscato d’Asti på markedet.
Vinen fremstilles i lukkede temperaturkontrollerede tryktanke, de såkaldte autoklaver, hvor mosten længe holdes tæt ved frysepunktet, inden temperaturen hæves og mosten gæres op til en let perlende vin med omkring 6% alkohol og en nøje afbalanceret restsødme, der tappes på flaske og frigives i januar efter høsten og et par måneder frem indtil tanken er tom.
En herlig perlende og usædvanlig let drikkelig vin med en delikat sødme, der på smukkeste vis balanceres af en fornem friskhed. Meget aromatisk med associationer til kaprifolium, hyldeblomst, pærer, mango, hvide ferskner og ny slynget honning, der bliver holdt fint i skak af moden citrus og en læskende mineralitet. Giorgio Rivetti behøver ikke så mange ord. Han kalder kort og godt vinen for ”sød og Sexet”!
En meget alsidig dessertvin hvis sødmen ikke skal være for insisterende. Genial hvis man ønsker at byde sine gæster på et sødt velkomstkys. Efterhånden også en hyppig ledsager til brunch, og i mange år et genialt match til knasende moden parmesanost på den nu hedengangne Restaurant Era Ora på Christianshavn.
Årgang | 2019 |
Land | Italien |
Region | Piemonte |
Distrikt | Moscato d’Asti DOCG |
Producent | La Spinetta |
Vinmager | Giorgio Rivetti |
Druer | Moscato (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Antal flasker produceret | 110000 |
Produktionsform | Sustainable farming |
Alkoholprocent | 5,5 % |
PH-værdi | 3,0 |
Restsukker | 120,0 g/l |
Syreindhold | 7,0 g/l |
Lagring | 3-6 måneder i stål. (Vinen tappes fra december til april) |
Forventet holdbarhed | 1-2 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 6 - 8 °C |
Varenr.: | 216585 |
Giorgio Rivettis nærmest magiske trylleri først med Moscato, siden med Barbera og nu også med Nebbiolo og Sangiovese har taget verden med storm.
Giorgio producerer aromatiske, frodige og koncentrerede vine, der skaber umiddelbar begejstring straks de frigives til salg. Men det er også vine, der på forunderlig vis belønner dem, som vælger at vente på de ekstra dimensioner og de mere subtile aromaer, som flaskemodningen til overflod bringer til La Spinetta's røde topvine.
Det er næsten for godt til at være sandt, men anmeldelserne i den internationale presse har dokumenteret det gang på gang, og det er ganske vist: La Spinetta er i dag placeret helt oppe i toppen af hierarkiet ikke bare i Piemonte, men i hele Italien.
Rejsen mod tinderne begyndte i 1977 da Giuseppe og Lidia Rivetti producere de første 7.000 flasker Moscato d'Asti fra vinmarkerne på toppen af bakken La Spinetta. Vinen som i dag hedder Bricco Quaglia satte nye standarter for, hvor forfriskende en sød vin kunne være, og den dannede grundlaget for de lykkelige investeringer, som senere fulgte.
I 1985 så markedet de første røde Barbera vine fra Asti, og i 1989 fulgte Le Pin på Nebbiolo, Barbera og Cabernet Sauvignon, som et blændende eksempel på, hvad man kunne levere i den mere rummelige Langhe appellation. I 1995 kom så den første Barbaresco med det nu legendariske næsehornslignende væsen på etiketten, og siden er det gået stærkt. I 2000 blev der tilkøbt 8 interessante ha. Barolo. I 2001 fulgte nærmest ved en tilfældighed 65 ha. i Toscana og senest i 2011 blev det interessante Piemonte basserede Spumantehus Contratto indlemmet i familien.
Alt i alt en fantastisk succesfyldt rejse frem mod flere end 150 ha. med egne vinmarker, produktion af en bred vifte af store vine på 4 forskellige platforme, som nu til sammen begaver markedet med mere end 700.000 flasker om året.
Piemonte ligger i Nordvestitalien og er en af landets mest prestigefyldte vinregioner. Vinmarkerne ligger mellem Alperne i nordvest og Apenninerne i sydøst, og regionen udmærker sig ved at være domineret af lokale sorter som f.eks. Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Arneis og Cortese. Klimaet er gennemgående kontinentalt men præget af nærheden til bjerge, som begrænser nedbørsmængden. Stilmæssigt produceres en bred vifte af typer fra de tanninrige og længelevende vine fra Barolo, de saftige og friske Barbera vine, de lette hvidvine på Arneis og Cortese samt de søde, mousserende fra Asti på Moscato. En stor del af vinene i regionen produceres indenfor DOC og DOCG reglerne.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring