Dette er Beaujolais fra en af de allerøverste skuffer, og samtidig en vin fra et af de ældste domainer i Morgon, som her triumferede med 96 point ved International Wine Challenge og hjembragte trofæet ikke bare som den bedste Morgon, men som den bedste Beaujolais i det hele taget ved smagningerne i Storbritannien i 2020!
Intet mindre end en triumf for Laurent Ducognon og Frédéric Giraud, da der blot er tale om deres 5. høst, efter de overtog ejendommen i 2015 og iværksatte en kærlig revitalisering. Domaine des Souchons havde indtil da været i samme families eje siden Claude Pillet grundlagde ejendommen tilbage i 1752, men i forlængelse af nogle familiestridigheder valgte Serge og Baptiste Condemine-Pillet en konstruktion, hvor de solgte for derefter at lade sig ansætte.
Domaine des Souchons er vokset støt siden 1950'erne og disponerer efterhånden over 14 ha. fordelt på en mosaik af flere end 40 små parceller rundt omkring i appellationen. Herunder adskillige parceller på det berømte vulkanske ”Côte du Py” og det mere fragmenterede ”Grands Cras” som leverer frugten til denne Cuvée, der er topvinen fra Domaine des Souchons og samtidig en hyldest til grundlæggeren Claude Pillet.
Der er tale om frugt fra 30-60 år gamle vinstokke, der kultiveres i henhold til regulativerne i Terra Vitas og HVE på niveau 3 (Haute Valeur Environnementale). Høsten er manuel med en sortering, inden alle stilke fjernes forud for den traditionelle gæring af de næsten hele druer i rustfrit stål og beton (maceration carbonique) og de 10 måneders modning frem mod aftapningen i en nogenlunde ligelig fordeling mellem tank og bruge 500 liters Demi Muids.
En flot Morgon til den lidt mørkere side med en ganske kompleks næse, hvor moden frugt med hindbær, kirsebær og brombær i spidsen smelter fint sammen med friske urter og strejf af søde krydderier fra den del af vinen, som er fadlagret. Fyldig uden elegancen går fløjten og efter lidt tid i glasset stadig mere saftig og fløjlsagtig.
Som type er Beaujolais takket være den befordrende friskhed en af de mest alsidige madvine, man kan forestille sig, og selvom der her i denne Morgon er lidt mere fylde og lidt mere knald på aromaerne end i de mere jævne Gamay-vine, så er dette stadig en vin, som forstår at akkompagnere i det salte køkken, hvor den klarer alt lige fra klassiske retter med hvid fisk (f.eks. en Sole Meunière) forbi alskens charcuteri og såmænd også en Daube med både lam, okse og røgede pølser.